Smiley face

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Oι ...εκλογομούρηδες

Αν ως αλογομούρηδες ονομάζονται στην αργκό οι τζογαδόροι που ασχολούνται με ιπποδρομιακό τζόγο και προβλέψεις, νομίζω είναι καιρός να θεσπιστεί και νέα λέξη, όπως αυτή της επικεφαλίδας του παρόντος, γιατί ξαφνικά, έγινε κρυφό επάγγελμα για πολύ κόσμο, η «μαύρη» δημοσκόπηση για τις επόμενες εκλογές

Γράφει ο Θάνος Τάκης


Με μια ανυπόμονη, επαναλαμβανόμενη κίνηση των ανασηκωμένων χεριών του, μας παρακίνησε να συγκεντρωθούμε πιο κοντά του. Ήμασταν σε ένα καφέ, μια παρέα έξι φίλων. Αυθόρμητα, το κάναμε και πλησιάσαμε τον φίλο μας, που ήθελε να μας πει νέο σημαντικό, που δεν έπρεπε να ακούσουν οι διπλανοί θαμώνες.


«Μάθατε τα ποσοστά της νέας μυστικής δημοσκόπησης μεγάλης Πρεσβείας;» μας ρώτησε με νόημα. «Μπουτάρης 40% και την δεύτερη Κυριακή 65%!»* μας είπε με απόλυτη σιγουριά.


Καλύτερα να μην μεταφέρω τους χαρακτηρισμούς που έλαβε, μετά την μυστική ανακοίνωση της μυστικής δημοσκόπησης. Πρεσβείας ή μη.


Δεν μένω σε αυτό, ούτε στα ποσοστά που τέτοιου είδους «δημοσκοπήσεις» αναφέρουν. Μένω όμως στο νέο φαινόμενο της εποχής. Τις «μυστικές δημοσκοπήσεις». Ε, λοιπόν, αυτές είναι η νέα τάση της εποχής. Αφενός λόγω της φυσικής δυσπιστίας του Έλληνα, αφετέρου λόγω του πραγματικού γεγονότος ότι οι επόμενες εκλογές είναι ίσως οι πιο «βουβές» κι απρόβλεπτες της μεταπολίτευσης, εμφιλοχώρησε το νέο φρούτο. Και είναι εντυπωσιακή η διείσδησή του, όπως διαπιστώνεται από ένα απλό τεστ. Γράφω στο google «μυστικές». Πριν προλάβω να διευκρινίσω τις ειδικότερες «μυστικές» που αναζητώ, ο αυτοματισμός συμπληρώνει αυτόματα, ως προτάσεις, τις συχνότερα αναζητηθείσες φράσεις:



Δεν βγαίνει αβίαστα το χαμόγελο; Έξι στις 10 'προτάσεις' έχουν να κάνουν με μυστικές δημοσκοπήσεις! Οι οποίες φυσικά, είναι τόσο μυστικές, που τις γνωρίζει ο καθένας με δυο κλικ. Αλλά ο κόσμος, τσιμπά! Το google δεν κάνει λάθος. Πράγματι, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αναζητούν καθημερινά, την νέα, νεότερη μυστική δημοσκόπηση, μία γενικά, για το 2014, μετά εκείνη του Ιανουαρίου του 2014, του Φεβρουαρίου και πάει λέγοντας.


Το δίχως άλλο, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο φαινόμενο, Θεωρώ βέβαιο, ότι το άφθονο πολιτικό χρήμα που κυκλοφορεί, ενόψει εκλογών, δεν μένει απαθές και δεν παραμένει κλειδωμένο. Δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση η διοίκηση ενός Δήμου. Ενδεικτικά, ένας Δήμος του επιπέδου του Δήμου Θεσσαλονίκης διαχειρίζεται περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, δηλαδή πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ την πενταετία. Δραματικά υψηλότερα τα ποσά για τις Περιφέρειες.


Συνεπώς, βολικά κανάλια διοχέτευσης της «αποκλειστικής πληροφορίας» βρίσκουν ευκαιρία και προσπαθούν, έστω με αυτόν τον φαινομενικά απλοϊκό τρόπο, να περάσουν αντίληψη νικητή και ηττημένου, στις ερχόμενες, ιδιαίτερα απρόβλεπτες εκλογές, ώστε να προσπαθήσουν επηρεάσουν τους επαμφοτερίζοντες κυρίως, που αναζητούν την συντροφιά του νικητή.


Υπό αυτό το πνεύμα, αγαπητοί αναγνώστες, ρίξτε μια ματιά γύρω σας, αν παρακολουθεί κανείς αυτά που διαβάζετε, στην οθόνη σας, αν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο. Εφόσον σιγουρευτείτε ότι μόνο εσείς, διαβάζετε αυτές τις γραμμές αυτή τη στιγμή, πλησιάστε λίγο πιο κοντά... Λίγο ακόμα... Καλύτερα να σιγουρευτούμε ότι θα παραμείνει μεταξύ μας. Διότι έχω να σας μεταφέρω μια νεότερη δημοσκόπηση, που ακόμη παραμένει άκρως απόρρητη, την οποία έχουν παραγγείλει οι illuminati, αλλά προσοχή: μην το πείτε πουθενά! Πλησιάστε κι άλλο. Κι άλλο. Λίγο ακόμη. Για τα μάτια σας, μόνο:


«Μπουτάρης: 48,8% την πρώτη Κυριακή και 81,2% την δεύτερη...»


Μην με δώσετε, ότι σας το είπα εγώ, ναι;


Είπαμε, είναι πολύ, πάρα πολύ μυστική η δημοσκόπηση.


Αλλά είναι γκαραντί, φυσικά..
.


http://taxalia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_4265.html#more

* Η μυστική δημοσκόπηση-σοκ: http://www.thousandnews.gr/blog/24-provallomena-stiles/75829-provadisma-tzitzikosta-mpoutari-maximoi-xaralampidou-mpolaris.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος