Smiley face

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ο σκοπός...

Ermippos Ermippiou
Ο Ermippos Ermippiou ενημέρωσε την κατάστασή του.: "Το πολιτικό σύστημα, εργαζόμενο για δεκαετίες με συνέπεια, δημιούργησε μια χώρα με δεκάδες μικρούς απομονωμένους παραδείσους. Κλειστά μικρά συστήματα, τα οποία στέγαζαν τις μεγάλες ευτυχίες των εποίκων τους, χωρίς να επιτρέπεται να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Η εντροπία που αυξάνονταν από την έλλειψη επικοινωνίας ρυθμίζονταν με τα ωραία δανεικά, που έρχονταν από το υπερπέραν. Ήταν ο παράδεισος των ΔΕΗτζήδων, ο παράδεισος των φαρμακοποιών, ο παράδεισος των συμβολαιογράφων, των δικηγόρων, των εφοριακών, των πανεπιστημιακών, των αγροτών, των φορτηγατζχήδων, των δικαστών και πολλών άλλων ων ου έστιν αριθμός. Άλλωστε δεν το κρύβαμε, δεν το είχαμε μυστικό. Μιλούσαμε θεσμικά και χωρίς αιδώ για κλειστά επαγγέλματα, για προστατευμένες ομάδες, για ειδικές ρυθμίσεςι, για ειδικά μισθολόγια, για σκληρούς και μαλακούς πυρήνες, χαράζοντας με ακρίβεια τις διαχωριστικές γραμμές και τα στεγανά.

Τώρα ήρθε το τέλος, μια και η ενέργεια που χρειάζονται οι απομονωμένοι παραδεισένιοι χώροι για να συντηρηθούν στέρεψε δια παντός. Και έτσι επιτίθενται βίαια και ληστρικά ο ένας εναντίον του άλλου, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ο καθένας την δική του επιβίωση.

Αλλά φευ, παρά το γεγονός ότι η κάθε μικρή αγωνία για την απώλεια του ιδιωτικού παράδεισου είναι ανθρώπινη και άρα ερμηνεύσιμη και κατανοητή, το αποτέλεσμα είναι προδικασμένο. Χρειάζεται ενέργεια, η οποία δεν υπάρχει. Και το σύστημα καταρρέει. Η λύση θα βρεθεί μόνον όταν οι μονάδες του εξομοιωθούν. Και μπορούν να εξονοιωθούν μόνο σε ένα πράγμα. Στην εξαθλίωση."
Μου αρέσει! · Σχολιάστε · Κοινοποιήστε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος