Smiley face

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Των ΜΜΕ τα... αφανέρωτα!

Κουιζ: Ποια συνάδελφο μεγάλου ειδησεογραφικού πρακτορείου…  έστησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης και «τον λούζει» στο facebook από το πρωί ως το βράδυ;
Γράφει ο karfitsas / MME
*Είναι Θεσσαλονικιά, σπουδαγμένη δημοσιογράφος στο ΑΠΘ και εργάζεται στην Αθήνα, στην εκπομπή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου! Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η Τίνα Μιχαηλίδου (βλ φωτο) δεν αποκλείεται να γράψει και βιβλίο με όσα έχει δει και έχει… φωτογραφισει τα δυο τελευταία χρονια στην πρωτεύουσα! Προσλήψεις, απολύσεις, παραιτήσεις, νούμερα, τηλεθεάσεις, καλεσμένους, παρεξενιές, ζήλιες κι άλλα πολλά και αφανέρωτα…
*Οι ζωντανές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου απο χθες καλύπτονται και με μετάφραση στη νοηματική. Τώρα αυτό που απομένει είναι ΚΑΙ οι υπόλοιποι και κυρίως οι αιρετοί να κάνουν τη δουλειά τους, είτε είναι στη διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση…
*Ποιο ΜΜΕ έχει 20 εργαζόμενους και δουλεύουν… 5; (Καλύτερα να μην περιμένετε τη βοήθεια του κοινού, διότι σύμφωνα με μαρτυρίες, το κοινό παρακολουθεί άλλα κανάλια κι άλλα «μαγαζιά»)
*Συμφωνία για ενημέρωση και προβολή. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου NK Media group, κ.Νίκος Καραμανλής συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κ. Κυριάκο Ποζρικίδη και συζήτησαν θέματα που αφορούν  στην έκθεση και στον όμιλο εκδόσεων και ενημέρωσης. Πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η προβολή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης μέσω των μέσων επικοινωνίας που διαθέτει ο όμιλος NK Media Group. Δεύτερο θέμα ήταν η πραγματοποίηση εβδομάδας μόδας το 2015 που θα αφορά την Θεσσαλονίκη και τα Βαλκάνια, όπου θα συμμετάσχουν σχεδιαστές της Θεσσαλονίκης και σχεδιαστές από τα Βαλκάνια.
 *O ένας κάνει εκπομπή με θέα τη Θεσσαλονίκη και ο άλλος με θέα… αυτόν και μόνον αυτόν, που κάνει εκπομπή με θέα τη Θεσσαλονίκη! Ο λόγος για τον Γιώργο Βένη και τον Βαγγέλη Πλάκα! Ο Γιώργος κάθεται – όπως αποδεικνύει φωτογραφικό ντοκουμέντο παρακάτω  – φάτσα κάρτα στο παράθυρο των εγκαταστάσεων του δημοτικού ραδιοφωνου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και ο Βαγγέλης… πλάτη! Προς το παρόν, ο… «ριγμένος» χωραταξικά συνάδελφος, δεν θα καταγγείλει τον «παραθυράτο» όμως όπως τους ακούω, δεν θα αργήσει να το κάνει κι αυτό…
 
*Άμεσες και υπεύθυνες απαντήσεις αλλά και γραπτά στοιχεία ζητάει από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ ο Συνήγορος του Πολίτη, επισημαίνοντας πως τυχόν αλλοίωση των όρων της προκήρυξης για τις προσλήψεις είναι δυνατόν να οδηγήσει σε «ακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού».Όπως αποκαλύπτουν οι «Τυπολογίες», ζητάει να ενημερωθεί άμεσα και τεκμηριωμένα αν είναι αληθείς οι καταγγελίες τριών υποψηφίων που προσέφυγαν για… αλλοίωση των όρων της προκήρυξης. Στις αναφορές των υποψηφίων παρατίθενται τα κείμενα των προκηρύξεων για τις θέσεις των δημοσιογράφων, από τα οποία προκύπτει πως στη δεύτερη δημοσιοποίηση… άλλαξαν όροι του διαγωνισμού. Οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη δεύτερη φάση αξιολόγησης εφόσον είχαν «προϋπηρεσία τουλάχιστον δύο ετών σε οποιοδήποτε ΜΜΕ». Αυτό άλλαξε στην κατηγορία των προσλήψεων για «Σύνταξη – Παραγωγή Ειδήσεων / Εκπομπών», όπου ο όρος μετατράπηκε σε «τριετή εμπειρία στην τηλεόραση ή / και στο ραδιόφωνο». Η δεύτερη αλλαγή έγινε στον όρο της προκήρυξης για το «20% των 1.342 θέσεων που θα καλυφθούν με άτομα με αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα», ο οποίος δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ με τη φράση «αυξημένα τυπικά ή / και ουσιαστικά προσόντα»!
*Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και πραγματοποιούν 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου σε όλη τη χώραΠαράλληλα εξαγγέλλουν 3ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, με εξαίρεση μόνο τους εργαζόμενους εκείνους που με ρεπορτάζ και  εκπομπές θα καλύψουν την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. 
*Πρόστιμα συνολικού ύψους 350.000 ευρώ επέβαλε στον ΑΝΤ1 το ΕΣΡ .  Εξ αυτών το μεγαλύτερο μέρος είναι για παραπλάνηση του κοινού από  το τηλεπαιχνίδι Super Game αλλά και για τα παιχνίδια “TV Quiz” “Blind Date”. Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Ε TV για πολλαπλές διακοπές για διαφημίσεις κατά τη διάρκεια προβολής ταινίας.
*O Tσίμας έφυγε η Στάη πήγε…  Τέλος, οι καλοί δεν χάνονται από τις οθόνες μας. Αναλογικές και ψηφιακές…
*ΑΠΟΡΙΑ προς το κανάλι του κ Αλαφούζου:
Το παιχνιδι με τον Γιάννη Ζουγανέλη είναι γνώσεων ή… προσβολών για την εμφάνιση των παικτών;;;
*H ΝΕΡΙΤ εξασφάλισε τα δικαιώματα του Champions Leagueγια τις τρεις επόμενες αγωνιστικές περιόδους (2015 – 2018) και θα μεταδίδει αποκλειστικά σε ελεύθερη λήψητους αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μέσα από τα κανάλια της (NEPIT, NEPITsports και ΝΕΡΙΤ HD).Συγκεκριμένα, η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα προβάλει τους σπουδαιότερους αγώνες της Τετάρτης από τη φάση των ομίλων μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης, καθώς και τα καλύτερα στιγμιότυπα όλων των αγώνων της Τρίτης και της Τετάρτης σε ειδική εκπομπή, πριν από και μετά τους αγώνες της Τετάρτης.
*Με δύο εξαιρετικές προσφορές κυκλοφορεί ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ η εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. Με τις 38 μεγαλύτερες επιτυχίες του Στράτου Διονυσίου και με βιβλίο με 100 ελληνικά βότανα για 2000 θεραπείες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος