Smiley face

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Mέτρα Δεκαπενταύγουστου...
Μέτρα τροχαίας λόγω... Δεκαπενταύγουστου. Δηλαδή Παναγία Σουμελά... βοήθα! Χθες με δύο ατυχήματα στο δρόμο Θεσσαλονίκης - N. Moυδανιών (στο ύψος των Φλογητών και πριν την αερογέφυρα Ν. Μουδανιών - ΔΕΙΤΕ εδώ http://e-photopress.blogspot.gr/2015/08/blog-post.html) ταλαιπωρήθηκαν επί ώρες, μέσα στο κατακαλόκαιρο του μεσημεριού, χιλιάδες οδηγοί κι άλλοι τόσοι επιβάτες...
Η τροχαία κατέφθασε από το ίδιο ρεύμα της ακινησίας, δηλαδή από τη Θεσσαλονίκη και όχι από το αντίθετο κι... άδειο ρεύμα της Χαλκιδικής! Οχι, δεν έσπευσε από τη ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) είτε γιατι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ είτε γιατί την ειχαν καταλάβει με έργα (και πάρεργα) Όταν δε κατάφερε να φθάσει στους τόπους των ατυχημάτων - από το δρόμο της ταλαιπωρίας πάντα - αντί να διευκολυνει τη κίνηση ή καλύτερα την... ακινησία, κατέγραφε τους ισχυρισμούς των εμπλεκομένων ιδιοκτητών ΙΧ!
Ο μεγαλύτερος τουριστικός νομός της Βορειου Ελλάδος (και φέτος ο δημοφιλέστερος όλων των Ελλήνων) καλά να... μην έχει αεροδρόμιο, μαρίνες, ΧΥΤΑ, πεζοδρόμια, αποχετευτικό, ύδρευση, νοσοκομείο (του Πολυγύρου υπολειτουργεί) αλλά να μην έχει και δρόμους ή έστω τροχονόμους;;;
Και όχι δεν είναι θέμα κρίσης, είναι θέμα... κρίσης των αρμοδίων που θα πρέπει να επανασχεδιάσουν τη δουλειά τους και την καθημερινότητα μας... Δεν θέλω άλλα μέτρα Δεκαπενταύγουστου, θέλω κοινή λογική όλο το χρόνο, όχι μόνο στις γιορτές και στα πανηγύρια...


Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και εν όψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας. 
Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας. 
Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν : 
 • Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα,  με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.  
 • Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα. 
 • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων. 
 • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων. 
 • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
 • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα  πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
 • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
 • Χρηστική ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων, μέσω των Υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος. 
 • Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας. 
Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, όπως αναφέρονται στη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση. 
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. 
Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί παρακαλούνται: 
 • να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, 
 • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, 
 • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 
 • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
 • σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος