Smiley face

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ολα εξαρτώνται απο τη σοβαρότητα και ψυχραιμία των πολιτών οχι των πολιτικών...


H χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και για να συμβεί αυτό πρέπει να προκύψει από τις εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αν δεν υπάρξει αυτή η εξέλιξη στο πολιτικό τοπίο την 7η Μαΐου, μπαίνουμε σε περιπέτειες με αμφίβολες συνέπειες αναλαμβάνοντας όλοι ένα απίστευτο ρίσκο. Θα επιστρέψουμε το βιοτικό και οικονομικό επίπεδο, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα…

Κι αν υπάρχουν διαφωνίες επ αυτού, σίγουρα δεν υπάρχουν στην εκτίμηση ότι σ αυτές τις εκλογές, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ομφαλό της Γης ή έστω της Ευρώπης. Αγορές και κυβερνήσεις θα μας παρατηρούν και θα μας αναλύουν επισημαίνοντας με όλους τους τρόπους ότι το εκλογικό σώμα ισορροπεί επικίνδυνα ανάμεσα στην παρόρμηση τιμωρίας του πολιτικού συστήματος και στην ρεαλιστική απαίτηση για λύση διακυβέρνησης.

Κατά την άποψη μου, ο κατακερματισμός των πολιτικών δυνάμεων, θα είναι αντανάκλαση της οργής των πολιτών και έτσι πρέπει να εκλαμβάνεται και όχι ως πολιτική λύση. Εάν ο συσχετισμός που θα προκύψει, αδυνατεί να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας - χωρίς διάθεση κινδυνολογίας - θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια στην δραχμή, στην κατάρρευση της οικονομίας και σε νέες κοινωνικές ταραχές.

Πόσο βολικό για τον Μιχαλολιάκο και τα μέλη της χρυσής αυγής που χαιρετούν ναζιστικά, να λεηλατήσουν την κοινωνική ειρήνη, τον πολιτισμό και την δημοκρατία.

Επιτέλους θα αναφωνήσουν με χαιρεκακία από τον Περισσό οι ταγοί του ΚΚΕ - κατέρρευσε ο αστικός κοινωνικός ιστός και μαζί του συμπαρασύρει το καπιταλιστικό σύστημα, ώστε να επαναφέρουμε τα φαντάσματα του Τσαουσέσκου του Ζίβκοφ και του Στάλιν.

Ο Μαοϊστής Τσίπρας και ο Συνασπισμός θα μπορέσουν πλέον να αναπτύξουν τις προχωρημένες ιδέες τους, όπως κατάργηση των διοδίων , κατάργηση των λογαριασμών της ΔΕΗ, δήμευση όλων των περιουσιών, εξαφάνιση των επιχειρήσεων και πρόσβαση στα φτηνά πετρέλαια του Τσάβες.

Ο ΛΑΟΣ θα οξύνει τον τυχοδιωκτισμό του με περιστροφικές πολιτικές κωλοτούμπες του Καρατζαφέρη, με ακατάσχετη μπουρδολογία και διαρκείς νέες προτάσεις που θα τις παράγει και θα τις εκφέρει κατά ριπάς.

Στον δε Καμμένο, ανοίγει λαμπρό πεδίο, αφού θα διοχετεύει όλη την συνωμοσιολογία του σε νέες ιδεοληψίες επινοώντας νέους εχθρούς.

ΑΣ αντιληφθούμε ότι με τέτοιους συνομιλητές δεν υπάρχει η πολυτέλεια για ρευστότητα στη διακυβέρνηση της χώρας. Βρισκόμαστε εν μέσω τυφώνα και οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η οργή δεν πρέπει να είναι το κριτήριο για την ψήφο τους, αλλά η ικανότητα και η ευθύνη για την σωτηρία της πατρίδας. Ας αντιληφθούν ότι όλα κρίνονται από τη δική τους ψυχραιμία και σοβαρότητα και πολυ λιγότερο από των υποψηφίων και των κομμάτων…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος