Smiley face

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Νεφρολόγο έχετε;


Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με υπουργούς της νέας κυβέρνησης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για θέματα Εμπορίου και Βιομηχανίας, Θανάση Σκορδά.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης έθεσε το θέμα των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό και υλικά πρώτης ανάγκης που υπάρχουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης  και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, του ζήτησε να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση νεφρολόγου που εκκρεμεί  στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και να υπογραφεί το ένταλμα πληρωμής για να προμηθευτούν  φίλτρα αιμοκάθαρσης για τους νεφροπαθείς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μπορέσουν να καλυφτούν οι ανάγκες των  ασθενών.

Επίσης, του παρουσίασε τα προβλήματα που παρουσιάζει το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που εφαρμόζεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ζήτησε να υπάρξουν τρεις συγκεκριμένες βελτιώσεις, έτσι ώστε να σταματήσουν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προκαλούν κάθε χρόνο τις καθυστερήσεις στην έναρξή του, να μειωθεί το λειτουργικό κόστος του προγράμματος και να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η όχληση από τα κουνούπια. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον Υπουργό να αποδεσμευτεί το κόστος υλοποίησης του προγράμματος από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να αποφεύγεται η γραφειοκρατία που κάθε χρόνο προκαλεί καθυστερήσεις στην έναρξη του προγράμματος.

Επιπλέον, ζήτησε να υπάρξει διεύρυνση της γκάμας των επιτρεπόμενων φαρμάκων, έτσι ώστε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και να μειωθεί το κόστος εφαρμογής του προγράμματος και παράλληλα να επιλεγούν πιο αποτελεσματικά φάρμακα από τα υπάρχοντα. Τέλος, πρότεινε στον Υπουργό να μεταφερθεί η αρμοδιότητα για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, με όλες τις επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους, στις αιρετές Περιφέρειες.

Κατά την συνάντησή του κ. Τζιτζικώστα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, συζητήθηκε το θέμα της συνένωσης της ΔΕΘ με τη HELEXPO, όπου ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δρομολογούμενη συνένωση των δύο εταιρειών, ένα θέμα που είχε θέσει και στον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα του παράνομου εμπορίου, το οποίο όπως ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη Θεσσαλονίκη και προκαλεί τεράστια ζημιά στα εμπορικά καταστήματα, χωρίς οι υπεύθυνοι φορείς να κάνουν κάτι για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και συζήτησαν θέματα ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Σκορδά στη Θεσσαλονίκη στις 31 Ιουλίου.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, για τον οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο και, εκτός από την εποπτεία, να περάσει η συνολικά η αρμοδιότητα και η λειτουργία του, στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.  Ο κ. Τζιτζικώστας, τόνισε επίσης στον Υπουργό πως στην περίπτωση που τεθεί θέμα κατάργησης του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, ως φορέα του δημοσίου, να μην γίνει συγχώνευσή του με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών της Αθήνας, αλλά να ενσωματωθεί ως δομή στην αιρετή Περιφέρεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος