Smiley face

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας!


.

Τον κίνδυνο απώλειας χιλιάδων θέσεων απασχόλησης ανέργων, αλλά και εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου το ΕΣΠΑ για την αμοιβή τους, επισημαίνουν δήμαρχοι με επιστολές τους σε συναρμοδιους υπουργούς!!!

Οκτώ ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία έναρξης 5μηνης απασχόλησης χιλιάδων ανέργων, μέσω επιδοτούμενου –εξ ολοκλήρου- προγράμματος του ΕΣΠΑ από τους δήμους όλης της χώρας, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαδικασία έγκρισης από το ΑΣΕΠ!


Η χρηματοδότηση περιέχει τη δέσμευση να απασχοληθούν οι άνεργοι σε 5μηνα προγράμματα εντός του 2012, δηλαδή να αρχίσουν να εργάζονται το αργότερο την 1η Αυγούστου.

Ενδεικτικά, μόνο στους δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν παρέλθει πλέον οι ημερομηνίες υλοποίησης του προγράμματος, για 4.887 θέσεις 5μηνης απασχόλησης,εκ των οποίων οι 3.102 αφορούν το νομό Θεσσαλονίκης!

Με τον τρόπο αυτό, «χάνονται» και τα κονδύλια της αμοιβής τους, καθώς προβλέπεται το ποσό των 625 ευρώ μηνιαίως, που δεν θα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού καταβάλλεται αυτούσιο από το ΕΣΠΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος