Smiley face

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

"Αγάς", η ιστορία του θα σε συγκλονίσει!




Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας πολιτικός που ξεκίνησε ως φτωχόπαιδο και γιος πλύστρας κι ύστερα άρχισε και ο ίδιος «να πλένει» και να βγάζει χρήμα με τη σέσουλα! Με σκληρή δουλειά, έφτασε να έχει 65 διαμερίσματα και μάλιστα να τα δηλώνει και στην εφορία όλο περηφάνια για τους κόπους μιας ζωής!

Κι επειδή, πίσω από κάθε μεγάλο ή έστω πλούσιο πολιτικό κρύβεται πάντα μια γυναίκα, θα του βάλω μια στο πλευρό του να εργάζεται -έστω για τα μάτια των ψηφοφόρων του - σε κορυφαίο Υπουργείο απ οπου όμως θα ειναι αποσπασμένη σε διαφορες υπηρεσίες, τόσες πολλές δε, που ούτε οι υπηρεσίες να το ξέρουν!

Θα το... "κορυφώσω" το σασπένς, όταν θα προσθέσω στο μυθο, ότι περιέργως ο διορισμός ή η μισθοδοσία της συζύγου ανήκει στα κρατικά και… απόρρητα έγγραφα, αφού παρά τις επίμονες προσπάθειες φίλων και αντιπάλων, δεν έχουν εντοπισθεί!

Και επειδή δεν θέλω να κάνω μισές δουλειές -και λέω να γράψω ιστορία- θα μιλήσω και για μια εποχή που δεν είχε εκλεγεί αλλά είχε δηλώσει στην Εφορία 360.000 ευρώ (χίλια ευρώ την ημέρα!) ενώ την ίδια εποχή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωνε μόλις 300.000 ευρώ!

Στον ίδιο «παραμύθι» θα βάλω ότι ενεπλάκη το όνομα του και στις συλλήψεις κουμπάρων και λαθρεμπόρων που βεβαίως αθωώθηκαν μόλις έγινε γνωστή η σχέση τους. Έτσι γράφονται τα καλά σενάρια σ αυτή τη χωρα.

Λέω μάλιστα να το... παρατραβήξω, διότι η φαντασία μου οργιάζει κι αυτά - ως γνωστό- δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Στο έργο θα πρωταγωνιστήσει πατέρας που πούλησε κτήμα 10.000 ευρώ για να βρει ο συγκεκριμένος πολιτικός στο γιο του... δουλειά!

Θα τον πλαισιώσω και με μια συμπρωταγωνίστρια-μάνα που θα κλαίει σπαρακτικά στις περισσότερες σκηνές, γιατί δεν είχε να καταβάλλει στον πολιτικό 3.000 ευρώ για τη μετάταξη του φαντάρου και άρρωστου γιου της!

Καλό; Λέτε να κόψει εισιτήρια;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος