Smiley face

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Χωρίς ΝΠΔΔ 1171/Β/11-7-2007 ούτε έξω απο το δημόσιο...


Το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα - που ισχύει ως νόμος του κράτους- επιβάλει στη διοίκηση την αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών , βεβαιώσεων, αντιγράφων, επιθεωρήσεων, ληξιαρχικών πράξεων κτλ σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας. Από το 2007 που ισχύει ο νόμος...
δέχτηκε «ένθερμη» υποστήριξη από τους δημοσίους υπαλλήλους διοτι τον έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια!

Έτσι αν πρέπει να γράψετε το παιδί σας στο σχολείο ο Γυμνασιάρχης θα σας ενημερώσει ότι πρέπει να του προσκομίσετε ληξιαρχική πράξη γέννησης. Θα πάρετε το αυτοκίνητό σας, θα μεταβείτε στο Δήμο, θα στηθείτε στην αρμόδια υπηρεσία στην ουρά και αφού την πάρετε κατόπιν αιτήσεως κτλ θα επιστρέψετε για να τη δώσετε στα χέρια του Γυμνασιάρχη, ενώ ο νόμος λέει ρητά ότι αυτός είναι υποχρεωμένος και αυτεπάγγελτα να την εκδώσει ενδουπηρεσιακώς.

Αν τώρα είστε επιχειρηματίας και πρέπει π.χ. να πάρετε μέρος σε έναν διαγωνισμό, θα χρειαστείτε αντίγραφο ποινικού μητρώου, πιστοποιητικό ότι δεν τελείται υπό εκκαθάριση, πιστοποίηση περί μη τροποποίησης καταστατικού και άλλα δέκα παρόμοια χαρτιά.

Και για όλα αυτά θα πρέπει να πληρώνετε έναν λογιστή ή διεκπεραιωτή, για να τρέχει από υπηρεσία σε υπηρεσία, ενώ ο ΝΠΔΔ 1171/Β/11-7-2007, ρητά αναφέρει ότι όλα τα παραπάνω και δεκάδες άλλα, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τη διοίκηση. Και ισχύει έναντι πάντων. Για την εφορία, τους  ΟΤΑ , τα υπουργεία...

Όμως εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες καθημερινά ταλαιπωρούνται, στήνονται σε ουρές, μεταβαίνουν σε υπηρεσίες, ξοδεύουν χρήματα, εργατοώρες και σπαταλούν ενεργητικότητα και χρόνο και στην πραγματικότητα έχουν μετατραπεί οι ίδιοι σε… υπαλλήλους των υπαλλήλων!

Η συνηθισμένη αντίδραση μας είναι να ζητάμε από τον…Θεό, να μας κάνει για λίγες μέρες πρωθυπουργό, για να τους δείξουμε εμείς! Κι οταν σχολιάζω "να σε δω κι εσένα, ως πρωθυπουργό, να προτείνεις πολιτικές, που όμως τελικά οι δημοσιοι υπάλληλοι με τον έναν ή τον αλλο τροπο δεν θα τις εφαρμόσουν! »

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος