Smiley face

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη 2012: Τελικά… ήταν απελευθέρωση!


Βγάζει είδηση το site του “2012″ που βγήκε στον αέρα του διαδικτύου πριν από λίγες μέρες. Ποια είν’ αυτή; Ότι στο μήνυμά του ο κυρ Γιάννης κάνει λόγο για “απελευθέρωση της πόλης”, κάτι που μέχρι σήμερα απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι. Το θέμα βέβαια είναι ότι ξεκινάει τώρα κάτι που θα μπορούσε να ξεκινήσει εννιά μήνες πριν, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι δεν ήθελαν με τίποτε ούτε απελευθέρωση ούτε γιορτές. 


Την κατάσταση ανέλαβε να σώσει επιτροπή υπό τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Κ. Ζέρβα (συμμετέχουν ενεργά μεταξύ άλλων και οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Σπ. Πέγκας και Νεολαίας Μ. Πασχαλίδου) και φαίνεται ότι τα πάει καλά παρά τις αντιξοότητες.
Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Γ. Μπουτάρη:
100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, ένας αιώνας σύγχρονης ιστορίας της.
Θεσσαλονίκη, Salonika, Sêlanik, Solun, Salonicco – παραλλαγές του ονόματος μιας πόλης ιστορικής. Θεσσαλονίκη – το όνομα μιας πόλης σύγχρονης, που γιορτάζει το παρελθόν της, αναδεικνύει το παρόν της και οραματίζεται το μέλλον της.
Σε αυτήν την ιστορική επέτειο, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες της συνεχιζόμενης κρίσης στη χώρα, η πόλη μας αντιμετωπίζει τον εορτασμό ως ευκαιρία να διαμορφώσει την προοπτική της: να ανασυνθέσει την ταυτότητά της, να αναγνωριστεί διεθνώς ως πόλη δυναμική και δημιουργική, να αποκτήσει θέση στο χάρτη των πρωτοπόρων ευρωπαϊκών πόλεων.
Σας καλώ όλους να γιορτάσουμε την ιστορία μας, να συμμετέχουμε στη γιορτή ως μέλη μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών και να κοιτάξουμε μπροστά, το μέλλον της πόλης όλων μας. Να αγαπήσουμε την πόλη μας.
Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης”
Στο μεταξύ, ο ΟΑΣΘ συμμετέχει στους εορτασμούς της Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της, με την χορηγία διαφημιστικού χώρου σε δρομολόγια από τις Δυτικές συνοικίες μέχρι το ΙΚΕΑ (γραμμές 5, 8, 10, 27).

thinkfree.gr - Του Γ. Κεσόπουλου 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος