Smiley face

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Θεωρία (μου) συνωμοσίας σε βάρος των Ελλήνων...


Η γερμανική ναυτιλία κοντέινερ κατέρρευσε μετά το σκάσιμο «φούσκας-φαντς» και εκατοντάδες χιλιάδες μικρομέτοχοι Γερμανοί κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους. http://melinakarapanagiotidou.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1233.html

Την κατάσταση σώζουν οι έμπειροι Έλληνες εφοπλιστές που...
ήδη αυτές τις μέρες έχουν πραγματοποιήσει συμφωνίες 2 δις ευρώ για αγορές μεταχειρισμένων γερμανικών πλοίων κοντέινερ. Σημειωτέον οτι οι Έλληνες εφοπλιστές διαθέτουν τεράστια ρευστότητα με παραγγελίες σε νέα υπό κατασκευή πλοία που ξεπερνούν τα 6 δις.

Η είδηση για μένα δεν είναι ότι συμπατριώτες μας, βγάζουν από τη δύσκολη θέση τους Γερμανούς και στην παρούσα συγκυρία αλλάζουν οι ρόλοι Βορρά- Νότου. Οχι. Σε αυτό που εστιάζω ειναι στο τι μπορεί να πετύχει η ράτσα, η φυλή μας, όταν είναι απελευθερωμένη από τη γραφειοκρατία και την κρατιστική νοοτροπία.

Οι Έλληνες εφοπλιστές προκόβουν και  έχουν εταιρίες στο εξωτερικό γιατί  δεν υπόκεινται στην ελληνική νομοθεσία. Και όχι μόνο προκόβουν αλλά γίνονται και οι καλύτεροι σε ολόκληρο τον πλανήτη (μετα την αυτοκρατορία της... Κίνας)

Εστιάζω σ΄αυτό γιατί πιστεύω στις ικανότητες αυτού του λαού. Όπως στην ναυτιλία έτσι και στη βιομηχανία θα μπορούσε να κυριαρχήσει παγκόσμια, όπως αλλωστε εκανε αιώνες. 

Και αφού είναι της μόδας οι εθνικιστικές κορόνες ας σκεφθούμε – ναι έχω μια τάση στις θεωρίες συνομωσίας - μήπως αυτόν το δαιμόνιο λαό (που όταν εμπορεύεται τον θαυμάζουν ακόμη και οι Εβραίοι) βρήκαν τρόπο να τον εξουδετερώσουν και να τον ευνουχίσουν μετατρέποντάς τον σε… υπάλληλο ΔΕΚΟ και κομματικό πελάτη...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος