Smiley face

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πάρε κόσμε...


Είναι μέρες τώρα που θέλω να σχολιάσω κάτι, που πέρασε ξώφαλτσα και δεν το πήραμε ζεστά εμείς οι …αναλυτές.

Είναι και η επικαιρότητα, τα 11,5 δις και οι περίεργες "μουντές" μέρες που ζούμε. Έτσι πέρασε στο ντούκου, αυτό που είπε ο συγκατηγορούμενος του Άκη Νίκος Ζήγρας. Ότι προκειμένου ο παραλίγον πρωθυπουργός και ξάδελφος του να επανεκλεγεί βουλευτής - για να συνεχίσει να απολαμβάνει της βουλευτικής ασυλίας κι άλλων φανερών και κρυφών προνομίων - έκοψε...μισθούς σε ομογενείς και «ομογενεις» ψηφοφόρους! (σε ρωσοπόντιους ειπε αλλά εμένα ως πόντια δεν μ αρεσει η εκφραση...)


Μετά απο τόσα που ακούσαμε, γι αυτό δεν έγινε ούτε νύξη, οχι συζήτηση σε παράθυρο της τηλεόρασης είτε γιατί το... ξέραμε είτε γιατί το έχουμε αποδεχθεί!

Ετσι δεν ανοιξε μύτη, ούτε γράφτηκε σειρά άρθρων για την εξαγορά ψήφων με δημόσιο χρήμα.Κι όμως αυτό κι αν είναι θέμα!

Θα σας περιγράψω μια προσωπική εμπειρία στις εκλογές του 2004. Βρισκόμουν κάπου στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης, κοντά στο δημαρχείο, όταν είδα συγκέντρωση 150-200 ανθρώπων  - μάλλον κακοντυμένων - οι οποίοι φώναζαν και διαμαρτύρονταν!

Επειδή σε μέρα εκλογών κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον …αξιοπερίεργο, ακόμη και στις μέρες μας,  τους  ακολούθησα απο μακριά για να δω λιγο αργότερα να σταματά  αυτοκίνητο άνευ πινακίδων μπροστά τους και να βγαίνουν τέσσερις …κουστουμαρισμένοι!

Με τη μία «επεσε απότομα σιωπή» και άρχισαν οι … συνεννοήσεις.  Οι τύποι ξαναμπήκαν στο αυτοκίνητο και το μπουλούκι ακολουθησε με τα πόδια…

«Πιθανότατα είναι Ρωσοπόντιοι που πωλούν την ψήφο τους» μου ειπε κυνικά περαστικός, εξίσου περίεργος με μενα. Χωρίς να πάρει το βλέμμα του από το πλήθος που απομακρυνόταν ακολουθώντας πάντα το αυτοκίνητο συμπλήρωσε «αυτοί είναι φτηνιάρηδες φτωχοδιάβολοι που το κάνουν για 200 ευρώ, εμείς είμαστε πιο... ακριβοί, το κάνουμε για έναν διορισμό…»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος