Smiley face

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Το σχέδιο Μάρσαλ και η γραβάτα του Αλέξη...


Είπε ο Αλέξης Τσιπρας σε συνέντευξή του στις Βρυξέλλες μεταξύ άλλων «η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο σχέδιο... Μάρσαλ».
Από όσο γνωρίζω το σχέδιο Μάρσαλ ήταν χρήματα, πολλά χρήματα, που μας χάρισαν οι Αμερικανοί (ή έστω οι Αμερικάνοι)!
Ναι, Αλέξη, εκείνοι οι φονιάδες των λαών, οι κακοί ιμπεριαλιστές, οι πλουτοκράτες κτλ κτλ…
Τώρα, εσύ, ο αρχηγός των Μαοιστών, Τροτσκιστών, Ροζαίων και Μενσεβίκων(είναι διαφορετικοί από τους Μπολσεβίκους μη μπερδεύεστε) και λοιπών συνιστωσών, γίνεσαι ο υμνητής του σχεδίου που εκπονήθηκε από τον Τρούμαν για να αντιμετωπιστεί ο κομμουνιστικός κίνδυνος στην Ευρώπη;
Μετά την κατοχή, να σου θυμίσω πρόεδρε, η ταλαιπωρημένη από τον πόλεμο πατρίδα μας, είχε μία ανύπαρκτη βιομηχανία και μία καχεκτική οικονομία. Στους δρόμους περπατούσαν γαϊδουράκια και οι άνθρωποι μετέφεραν νερό στα σπίτια τους με κανάτες.
Δέκα χρόνια μετά οι δρόμοι γέμισαν αυτοκίνητα, τα πεζοδρόμια πολυκατοικίες και η οικονομία ήταν από τις καλύτερα αναπτυσσόμενες του ΟΟΣΑ.
Όλα αυτά έγιναν με χρήματα του σχεδίου Μάρσαλ
Ως τώρα ήταν θέμα ταμπού, πρόεδρε, για σας τους "κομμουνιστές", που υπεκφεύγατε καθε φορά που ανοιγε συζητηση. Συνήθως υποστηρίζατε ότι τα χρήματα τα έφαγαν οι… δεξιές κυβερνήσεις και τελείωνε η κουβέντα.
Έτσι όλα αυτά τα χρόνια μπορούσαμε να... ευχαριστούμε με τον "αριστερό" τρόπο μας, αυτούς που μας ωφέλησαν. Διαδηλώνοντας και φωνάζοντας ή μάλλον κραυγάζοντας «ένας είναι ο εχθρός, ο... ιμπεριαλισμός»
Αυτά βέβαια μέχρι σήμερα που εσύ πρόεδρε Αλέξη δηλωνεις ότι χρειαζόμαστε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ. Φυσικά γιατί το παλιό ήταν ...καλό έστω κι αν αργησατε να το παραδεχθείτε!
ΥΓ: Τελικά, επαληθεύομαι πιο γρήγορα απ οτι φανταζόμουν για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε προηγούμενο κείμενο μου, ειχα επισημάνει την... προσαρμοστικότητα του και οτι ετσι που το παει σε λίγο θα φορέσει ΚΑΙ γραβάτα.
Σήμερα, διαπιστώνω οτι κάνει ήδη εξάσκηση στους… κόμπους. Όσο για τα χρώματα , ας αρχίσει να δοκιμάζει μπορντό ριγωτές. Ταιριάζουν πολύ στους …μελαχρινούς!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος