Smiley face

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ούτε βήμα μπροστά...


Έχουν περάσει τρία χρόνια και ακόμη δεν καταφέραμε να συγχωνέψουμε την Εθνική Υπηρεσία Γάλακτος με τον οργανισμό κρέατος και γάλακτος!
Την ίδια ώρα, εκατοντάδες προϊστάμενοι υπηρεσιών δεν έχουν ούτε ένα …υφιστάμενο και απολαμβάνουν απολαβές διευθυντών των εαυτών τους!
Οι θυγατέρες δημοσίων υπαλλήλων εξακολουθούν να παίρνουν σύνταξη για το υπόλοιπο της ζωής τους ενώ οι υπάλληλοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ έχουν δωρεάν ρεύμα.
Στη δε πανελλαδική απεργία οι προνομιούχοι απεργοί βγαίνουν στους δρόμους, με συνθήματα ντουντούκες, πανό και… οργή, (αν κι αυτό το τελευταίο ποτέ δεν το πολυκατάλαβα για προνομιούχους).
Οι πορείες θα περάσουν ανάμεσα από «λεηλατημένα» μαγαζιά και επιχειρήσεις - λόγω κρίσης- και οι διαδηλωτές αν ρίξουν μια ματιά στους μαγαζάτορες θα παρατηρήσουν ότι θα τους κοιτούν έντρομοι ως συνήθως (είτε γιατί φοβούνται για τις περιουσίες τους, είτε γιατί είναι τρομερό κι απίστευτο να σου απαγορεύουν να δουλέψεις γιατί «εμείς διαδηλώνουμε» και καταλαμβάνονται πεζοδρόμια και δρόμους, οπότε πάπαλα και σήμερα το μεροκάματο.)
Άλλωστε αυτά είναι γνωστά. Οι έμποροι δεν διαδηλώνουν δεν απεργούν. Δεν έχουν «φωνή» γιατί σε αυτήν τη χώρα «φωνή» έχουν αυτοί που μπορούν να «εκβιάσουν» και να βλάψουν το κοινωνικό σύνολο.
Το μόνο «στίγμα» των ελεύθερων επαγγελματιών είναι η συνεισφορά τους στο ΑΕΠ. Αλλά αυτό δεν τους κάνει ούτε προστατευόμενο ούτε προνομιούχο είδος…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος