Smiley face

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Mια... βόλτα στα Λουτρά του Δήμου Μπουτάρη!

Προϊστορικά χαρακτήρισαν τα λουτρά του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Ελλάδος, σε προσφατη επισκεψη τους, εκπροσωποι του συνδέσμου λουτροπόλεων Ελλάδος!*
Η προχθεσινή μου βόλτα στα 500 ιδιόκτητα στρέμματα του ...μητροπολιτικού δήμου (που βρίσκονται στο Δήμο Θέρμης) αποδεικνύουν την εγκατάλειψη και την... προϊστορία!
Κρίμα γιατί υπήρχε - τουλάχιστον στα χαρτιά αν οχι στα ...λεφτά - μια επένδυση 950.000 ευρώ στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ για τη βελτίωση του περιβάλλοντα χώρου, του άλσους και κατασκευής δικτύου πυρασφάλειας.
Ομως η πραγματικότητα, εκτός εγγράφων και μακετών είναι οτι οι εγκαταστάσεις, σε απόσταση 24 χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, κυριολεκτικά ...χορταριάζουν και απαξιώνονται και μάλιστα σε εποχή κρίσης!
Τα διατηρητέα κτίρια -ένα μεγάλο λουτρό, ένα λουτρό στο ανατολικό άκρο, το δυτικό τρουλαίο λουτρό, το λουτρό του ιατρείου, οι υπαίθριοι λουτήρες και μπανιέρες- καταρρέουν απο το χρόνο και την αδιαφορία της διοικησης Μπουτάρη, κάτι που μάλλον αναμένεται να συνεχισθεί διοτι ουτε προεκλογικά ουτε μετεκλογικά, ακουστηκε κιχ για το όλο θέμα!
*Τα ιαματικά λουτρά της Θέρμης τέθηκαν εκτός λειτουργίας το 2008, καθώς τα υδροφόρα κοιτάσματα στην περιοχή της Θέρμης είχαν υποχωρήσει, με αποτέλεσμα η ποσότητα και η ποιότητα του νερού να μην είναι ενδεδειγμένες. Λύση για την αντιμετώπιση των αδυναμιών των πηγών κλήθηκε να δώσει το ΙΓΜΕ, ωστόσο μεχρι σημερα δεν έγινε κάποια μελέτη.
Οσο για τον Δήμο ...εξήγγειλε σχέδιο, το οποίο περιελάμβανε την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας σπα, κέντρου ευεξίας, συνεδριακών χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων, κέντρου αποκατάστασης και θεραπείας αλλά και εμπορικό κέντρο. Βάσει της μελέτης βιωσιμότητας και σκοπιμότητας που είχε εκπονηθεί, το κόστος των παρεμβάσεων υπολογίστηκε στα 33,5 εκατ. ευρώ και το έργο προωθούνταν στο πλαίσιο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
(*στοιχεία απο πρόσφατο δμοσίευμα εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος