Smiley face

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

To παστίτσιο γίνεται με μακαρόνια...


Του Νίκου Κτιστάκη
Έχω μπροστά μου ένα βιβλίο, βιογραφία του Μέγα Κωνσταντίνου (ή του Άγιου Κωνσταντίνου). Συγγραφέας είναι ο ιστορικός Κώστας Κυριαζής, ειδική έκδοση για την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» που το μοίρασε στους αναγνώστες το 2009.
Λέει το βιβλίο πώς ο Άγιος - Μέγας Κωνσταντίνος ήταν ένας τρελός δολοφόνος που βασάνισε και σκότωσε το γιό του. Επίσης έδωσε την συγκατάθεσή του για να δολοφονηθεί η γυναίκα του από την μάνα του, την Αγία Ελένη η οποία… έβρασε μέσα στο μπάνιο κυριολεκτικά την νύφη της. Φανταστείτε πόσο σκληρός και φονιάς ήταν ο Κωνσταντίνος αυτοκράτορας, ο όποιος βέβαια ήταν ισάξιος στρατηγός και πολεμιστής με τον Αλέξανδρο, καθώς επίσης μία μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία.
Τα ίδια πάνω κάτω διδάσκονται τα τελευταία 100 χρόνια οι φοιτητές της φιλοσοφικής στα πανεπιστήμια όλης της χώρας. Άλλωστε αυτές είναι και οι ιστορικές αλήθειες. Μήπως θα έπρεπε να συλληφθούν οι καθηγητές πανεπιστημίου για προσβολή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και προσβολή της χριστιανικής θρησκείας;
Οι ακαδημαϊκοί, οι εκπαιδευτικοί και οι ιστορικοί φυσικά και έχουν το δικαίωμα να γράφουν και να διδάσκουν την επιστήμη τους, διαφορετικά θα κινδύνευαν και οι βιολόγοι (γιατί προσβάλουν την θρησκεία μας εφόσον αμφισβητούν ότι προερχόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα).
Αλλά ξαφνικά γίναμε σκοταδιστές και μεσαιωνικοί και κυνηγάμε την ελεύθερη έκφραση γιατί οι θιασώτες της Χρυσής Αυγής εκτός από την σωματική βία, θίχτηκαν από την διακωμώδηση του έτσι και αλλιώς μη σοβαρής περίπτωσης «γέροντα Παϊσιου».
Ποιανού εφεύρεση είναι η «μυθολογία Παϊσιος»; Του Εφραίμ, και του βοηθού του Αρσένιου. Ως πρωτοπόροι του real estate και της θρησκείας έπρεπε «να πιάσουν» έναν νέο προφήτη και να αυτοπροσδιοριστούν οι αντιπρόσωποί του. Θρησκόληπτοι, ευκολόπιστοι και αφελείς προσήλθαν για να ενδυναμώσουν τους μύθους.
Το να διακωμωδεί κάποιος όλη αυτή την κατάσταση είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ νόμιμο. Ισα ίσα που προσβολή της χριστιανικής θρησκείας είναι η κατασκευή ενός ψευτοπροφήτη και η διάδοση βιβλίων με τις ψευτοπροφητίες του, χωρίς την έγκριση της επίσημης εκκλησίας. Σήμερα πήρε προς τιμήν του θέση και ο Μητροπολίτης Άνθιμος εναντίον της σύλληψης του μπλόγκερ.
Το περίεργο είναι πώς ο εισαγγελέας διέταξε αυτό που έγινε. Δεν γνωρίζει ότι ζούμε στον 21 ο αιώνα , ότι η λογοκρισία καταργήθηκε, και το… παστίτσιο γίνεται με μακαρόνια;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος