Smiley face

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ο αντίπαλος έρχεται πεινασμένος...


Κάποτε ο Χότζας* ήταν δήμαρχος για πολλά χρόνια σε ένα χωριό. Πριν τις εκλογές ο αντίπαλός του, τον κατηγορούσε για διαφθορά και υπεξαιρέσεις. Οι πολιτικοί του φίλοι τον πίεσαν να δώσει απάντηση στις συνεχείς κατηγορίες. Αυτός έλεγε και ξανάλεγε «θα μιλήσω μία ημέρα πριν τις εκλογές στην κεντρική πλατεία.»Έφτασε λοιπόν εκείνη η μέρα ενώ οι καταγγελίες είχαν πολλαπλασιαστεί και το χωριό είχε... σκανδαλιστεί.
Η ομιλία του Χότζα απο την πρωτη στιγμή τους καθήλωσε γιατί ομολόγησε «είναι απόλυτη αλήθεια όσα λέει ο αντίπαλός μου για μένα. Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα χρόνια σας έκλεβα και καταχράστηκα την εμπιστοσύνη σας. Όμως τόσα χρόνια μετά τις κλεψιές, χόρτασα και στο εξής θα παράγω …τίμιο έργο.Δείτε όμως τον αντίπαλό μου πόσο πεινασμένος είναι και σκεφτείτε πόσα χρόνια πρέπει να υποστείτε τη λαιμαργία του και την εκμετάλλευση του ως ότου φτάσει στο δικό μου επίπεδο!»
Πώς μου ήρθε στο μυαλό αυτό το… ανέκδοτο του Χότζα; Διαβάζοντας την είδηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε… 100 μετακλητούς υπαλλήλους στη βουλή χωρίς να διαθέτουν καν τα τυπικά προσόντα! Δηλαδή χωρίς πτυχίο ΑΕΙ και προκαλώντας την απογοήτευση και γκρίνια… 4000 άλλων στελεχών του κόμματος (που όπως αποδείχθηκε επιδίωξε και πέτυχε το διορισμό τους στο κλαμπ των προνομιούχων της Βουλής με τους …18 (φανερούς και κρυφούς) μισθούς και το διπλό εφάπαξ και τη λούφα εργασία!)
Ο αντίπαλος έρχεται... πεινασμένος. Όσο γι αυτό που είπε ο Χότζας περί του ότι εκείνος χόρτασε και πλέον θα παράγει έργο, φυσικά και δεν ισχύει για το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας. Θα παραμείνει αδηφάγο, διεφθαρμένο και ιδιοτελές.

*Ο Νασρεντίν Χότζας ήταν μυθολογικό πρόσωπο, υποκείμενο ανεκδότων των Σούφι, θρησκευτικών Μωαμεθανών σοφών που δίδασκαν τον λαό με παροιμίες και ανέκδοτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος