Smiley face

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Συγνώμη κύριε, εσείς τι κόμμα είστε;


Διαβάζω πάντοτε με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Έχουν αυτόν τον «αριστερό λόγο» υπερ φτωχων και ανέργων ενώ ταυτόχρονα κατακεραυνώνουν τοκογλύφους, πλουτοκράτορες, μεγαλοτραπεζίτες!
Άλλες φορές πάλι, μένω έκπληκτη από τις εθνικιστικές… απότομες κι αιφνιδιαστικές εξάρσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του, ειδικά όταν μιλά για τα δίκαια, τα ιερά και τα όσια του Εθνους. (Αφήνω στη μπάντα τη νομιμότητα κι άλλα ...ένστολα)
Στη δε ΝΔ παρουσιάστηκε το φαινόμενο της δεξιάς, που ταυτίστηκε απόλυτα με σκληρό «Φωτοπουλικό» συνδικαλιστικό λόγο και αριστερή παντιέρα. Εμφανίσθηκαν εργατοπατέρες, που διαδηλώνουν και ενίοτε… «σκαρφαλώνουν στα κάγκελα» καλύτερα από τον Τσίπρα υιοθετώντας πλήρως το διαχρονικό και αξεπέραστο «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»!
«Δεξιοί» που άνετα θα μπορούσαν -με τέτοιες απόψεις- να είναι και... κομμουνιστές. Ίσως πιο κομμουνιστές από τους κανονικούς οι οποιοι ως γνωστόν πρώτα κοιτούν το συμφέρον της επιχείρησης, συγνώμη οργάνωσης ήθελα να πω(βλ απολύσεις σε επιχειρήσεις του ΚΚΕ) και μετά τον… εργάτη, τον απολυμένο.
Οι ιδεολογίες έχουν μετατραπεί σε …αχταρμά, σε ένα ακαθόριστο κοκτέιλ γεύσεων, χρωμάτων και συστατικών, όπου όλοι ρίχνουν λίγο κι από τα... χαρακτηριστικά των άλλων, μπας και «πουλήσει» το ποτήρι!
Και μη βιαστείτε, να μου πείτε, ότι είναι υγιές φαινόμενο η ύπαρξη τάσεων (ή συνιστωσών) στα κόμματα γιατί στην πραγματικότητα η ιδεολογική ομίχλη και η έλλειψη ξεκάθαρης τοποθέτησης, κατά την άποψη μου, είναι δείγμα αδυναμίας, παρακμής, απόγνωσης και απελπισίας.
Είναι δύσκολο και ίσως και περιττό, το πολιτικό ξάκρισμα μέσα σε αυτή την ιδεολογική σύγχυση, όμως η θολούρα γενικεύεται. Δεξιοί, αριστεροί, ακροδεξιοί, κεντρώοι, μιλούν για τα πάντα, με τον ίδιο τρόπο, ανακατεύοντας… λέξεις. Έτσι συχνά διαβάζοντας μία ανακοίνωση (κόμματος) χωρίς το σχετικό λογότυπο, δεν πιάνεται το …υπονοούμενο. Για το τι υπηρετεί ή καλύτερα για το τι …εξυπηρετεί.
Υπό την έννοια αυτή, το πιο σταθερό κόμμα μάλλον παραμένει το… ΠΑΣΟΚ. Σοσιαλισμός, ελιγμός και… διορισμός! "Αν πάρουμε κι άλλα δανεικά θα μπορούμε να κάνουμε καλύτερα από το ΣΥΡΙΖΑ διορισμούς, γιατί ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς…"
Ομως σ΄ όλα τα ...κοκτέιλ κομματικών «επαναστάσεων», προτάσεων, απόψεων, διαφωνιών και εντυπώσεων το κερασάκι παραμένει… κόκκινο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος