Smiley face

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Αχρείαστο το ταξιδάκι στη Νέα Υόρκη....





Δεν είμαστε από αυτούς που μεμψιμοιρούν όταν στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων τους Έλληνες υπουργοί κι άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό, αλλά ορισμένες φορές έχω την εντύπωση ότι παρά το δράμα της Ελλάδας, ορισμένων το αφτί δεν ιδρώνει.
Μαθαίνω ότι χθες (Κυριακή) έφτασαν στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά της συνοδείας του. Θα μείνουν μέχρι την Τρίτη και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για το Καναδά, σε προγραμματισμένη επίσκεψη.
Ποιος ο λόγος τώρα που ο υπουργός Εξωτερικών, που πριν ένα μήνα ήταν πάλι στις ΗΠΑ για πολυήμερη επίσκεψη (για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και επαφές με την Ομογένεια σε Σικάγο και Βοστόνη) έρχεται πάλι στη Νέα Υόρκη;
Γιατί πρέπει ο λαουτζίκος να καλείται να πληρώσει αυτές τις δαπάνες; Αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, μετακινήσεις, δαπάνες προσωπικού των προξενείων και άλλα πολλά. Κι άλλοι έχουν παιδάκια που σπουδάζουν στο εξωτερικό, αλλά για να τα δουν δεν χρησιμοποιούν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Μαθαίνω ότι ζήτησε το Γενικό Προξενείο από την Αθήνα να εγκριθούν τα σχετικά κονδύλια για τη δαπάνη της υπουργικής επίσκεψης. Και ρωτούμε: Υπάρχει κάποιος κύριος Αντώνης Σαμαράς, που θέλει να το παίζει και αυστηρός και ηθικός (όπως η γυναίκα του Καίσαρα) να τολμήσει να πει όχι στον αντιπρόεδρο του κόμματός του, ή στο τέλος θα ψάχνει ο πρωθυπουργός παρέα με το Στουρνάρα (και τους συγκυβερνώντες βεβαίως – βεβαίως) να κόψουν κανένα ευρώ από τις συντάξεις των γιαγιάδων και των παππούδων, για να ισοσκελιστεί το πακέτο της τρόικας;
Δυστυχώς για κάποιους στην Ελλάδα, τα πάντα είναι business as usual. Ντροπή τους και δυό φορές ντροπή μας.
Α.Ζ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος