Smiley face

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ο "κερατάς" το μαθαίνει πάντα τελευταίος!


Οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ επέβαλαν 350 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμα, σε Αμερικανικών συμφερόντων πολυεθνικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα!
Πρόκειται για εταιρίες που δωροδοκούσαν κρατικούς υπαλλήλους για να προωθήσουν σε οργανισμούς του Ελληνικού δημοσίου προϊόντα όπως φαρμακευτικά, ορθοπεδικά, ιατρικές συσκευές , αυτοκινητοβιομηχανίας και τηλεπικοινωνιών.
Ο ΓΓ του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας μεταβίβασε τα σχετικά πορίσματα των ΗΠΑ στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη.
Να δω, όμως, τι θα πρωτοκάνει ο κ Πεπόνης με τόση διαφθορά και τοσα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται απο και μέχρι το …εξωτερικό! Μαθαίνουμε για κομπίνες, μίζες, δωροδοκίες, από το έργο ελεγκτικών μηχανισμών ξένων χωρών (εκεί όπου κάνουν σωστά και εγκαίρως τη δουλειά τους). Είναι δε τόσο βρώμικα και θολά τα νερά στον τοπο μας, που τα απόνερα της διαφθοράς μας "ξεβράζονται" σε άλλες… θάλασσες!
Αλλωστε θα μαθαίναμε τίποτε από το σκάνδαλο του Τσοχατζόπουλου, αν οι Γερμανοί δεν το αποκάλυπταν με την έρευνά τους; Θα γνωρίζαμε ότι η ηλεκτρονική υποδομή μας βασίζεται στη SIEMENS γιατί λάδωνε επί χρόνια μεγάλο μέρος του δημόσιου συστήματος αν οι Γερμανικές αρχές δεν το "σκάλιζε"; Και την "Λίστα της ντροπής" που την ξέχασαν, την έχασαν, την αλλοίωσαν, ποιος μας την έδωσε; Εμείς την βρήκαμε; Και τώρα αυτή η περίπτωση με τους Αμερικανούς...
Τι ντροπή για την πατρίδα μας να ανακαλύπτουν και να αποκαλύπτουν οι... ξένοι, τις εγχώριες κομπίνες (μας) και να μας στέλνουν "πακέτο" τα στοιχεία για τις περαιτέρω ενέργειες μας!!!.
Τα «κεφάλια» του ΣΔΟΕ, της επιτροπής ξεπλύματος μαύρου χρήματος και των εφοριών , μένουν ακλόνητα. Εξακολουθούν να κυνηγούν τον μεγάλο εχθρό, τον υδραυλικό, όταν διευθυντές δημοσίων οργανισμών μαζί με πολυεθνικές έχουν στήσει party σε βάρος μας!
Και αν υπήρχε αίσθηση ντροπής και δικαιοσύνης, θα έπρεπε ο υπουργός - καποιος απ όλους, τόσοι είναι - να μαζέψει τους διευθυντάδες και προϊσταμένους των ελεγκτικών οργανισμών και να τους πει νέτα-σκέτα, "επί των ημερών σας στην αλλοδαπή επιβλήθηκαν 350 εκ. πρόστιμα για παραβάσεις που έγιναν στην χώρα μας και εσείς είστε ανίκανοι να τα ελέγξετε! Συνεπώς θα φροντίσω να απολυθείτε."
Τέτοιος υπουργός όμως μάλλον δεν υπάρχει. Και όσο η δημόσια διοίκηση λειτουργεί αυθαίρετα και χωρίς ευθύνες, θα μαθαίνουμε νέα που μας αφορούν από την άλλη όχθη του ωκεανού...
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ MEDIASOUP.GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος