Smiley face

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

"Φάρμακο" στην κρίση η...δράση!


Περισσότερα από εβδομήντα κιβώτια με φάρμακα συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να παραδοθούν στα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι Θεσσαλονικείς αγκάλιασαν την πρωτοβουλία που πήραν απο κοινού η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η τηλεόραση του ΣΚΑΙ και το Ράδιο Θεσσαλονίκη και το πρωί του περασμένου Σαββάτου οι πολίτες προσήλθαν στην πλατεία Αριστοτέλους για να παραδώσουν φάρμακα, προκειμένου αυτά να δοθούν σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν την φαρμακευτική τους περίθαλψη.
Στη δράση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΚΑΙ Ιωάννης Σπανολιός, η Διευθύντρια Επικοινωνίας Δώρα Γιαννακάκη, ο Διευθυντής του ΣΚΑΙ 100,3 Άρης Πορτοσάλτε και ο Γενικός Διευθυντής του Ράδιο Θεσσαλονίκη Στέφανος Διαμαντόπουλος.
Το παρόν επίσης έδωσαν οι Δήμαρχοι Καλαμαρίας Θεοδόσης Μπακογλίδης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, οι οποίοι και παρέδωσαν τα φάρμακα που συγκέντρωσαν στους δήμους τους για την συγκεκριμένη δράση, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Υγείας Θεοχάρης Αποστολίδης, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΚΜ, Γιώργος Γιουφτσίδης, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΚΜ και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε : «Η ανταπόκριση των Θεσσαλονικέων στο κάλεσμα που τους απευθύναμε υπήρξε πραγματικά συγκινητική. Μέσα σε λίγες ώρες κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε έναν σημαντικό αριθμό φαρμάκων τα οποία, αφού ελεγχθούν από τον Ιατρικό Σύλλογο, θα παραδοθούν στα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και θα δοθούν σε συνανθρώπους μας οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν πια να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τον ΣΚΑΙ και το Ράδιο Θεσσαλονίκη για την κοινή μας προσπάθεια.
Ως φορείς που εκπροσωπούμε τις τοπικές κοινωνίες, θέλουμε μέσα από τέτοιες δράσεις να συμβάλλουμε στη διατήρηση της κοινωνικής μας συνοχής και να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Για άλλη μια φορά οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αποδείξαμε ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, δεν έχουμε χάσει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος