Smiley face

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Oχι μια, όχι δυο, όχι τρεις άλλες τέσσερις εισαγγελικές έρευνες για το ΑΠΘ!


Αυτό σίγουρα αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ: Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα ελέγχεται, την ίδια ώρα, για τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις, από τέσσερις διαφορετικές εισαγγελικές έρευνες... Η εικόνα που παρουσιάζει το ΑΠΘ είναι τραγική...
Οι καταγγελίες πέφτουν βροχή. Τελευταία αυτή που αφορά την καθαριότητα στους χώρους του ΑΠΘ. Σε Σαββατιάτικη εφημερίδα, πριν μια εβδομάδα, υπήρχε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η καθαριότητα του ΑΠΘ, που γίνεται με εργολαβίες, στοιχίζει... πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα.
Το δημοσίευμα ήρθε την ώρα που οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες απεργούν και πραγματοποιούν κατάληψη στην Πρυτανεία. Η Πρυτανεία υποστηρίζει πως, μετά τις περικοπές, δεν φθάνουν τα χρήματα για να πληρωθούν, το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του ότι στα χρήματα που πήρε, πρόσφατα, το ΑΠΘ, υπήρχε σχετική πρόβλεψη για τους υπαλλήλους.
Ιατρικά εργαστήρια στα οποία υπάρχουν πειραματόζωα παραμένουν χωρίς καθαρισμό. Το ίδιο και η οδοντιατρική σχολή, στην οποία πηγαίνουν, καθημερινά, δεκάδες Θεσσαλονικείς, ως ασθενείς των ειδικευόμενων. Η βρομιά στα εργαστήρια της κτηνιατρικής ανάγκασε τους υπευθύνους να τα κλείσουν...
Μέσα σ' αυτόν το χαμό ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος βγήκε σε... τοπικό κανάλι για να δικαιολογήσει τα χρήματα που (δεν) πηγαίνουν στις εργολαβίες καθαρισμού και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε αναστολή της λειτουργίας του ΑΠΘ. Μόνον που καθηγητές της Νομικής Σχολής γνωμοδότησαν ότι η απόφαση αυτή "πάσχει νομιμότητας" κι έτσι είχαμε την τελευταία εισαγγελική παρέμβαση για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Είχαν προηγηθεί άλλες τρεις: Η πρώτη αφορά το περίφημο iphone που φέρεται να δώρισε ο σημερινός αντιπρύτανης Γιάννης Παντής στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, αγορασμένο με λεφτά του ΑΠΘ. Η δεύτερη τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν σε γάμο στην Κωνσταντινούπολη, καλύπτοντας εν μέρει τα έξοδα μετακίνησης από τα ταμεία του ιδρύματος.
Η τρίτη δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» για σπατάλες 8,3 εκατ. ευρώ στην Εταιρία Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου.
Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση και για τις αποκαλύψεις για την παράλληλη δραστηριότητα του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, ο οποίος φέρεται να είναι μέτοχος σε μπαρ της πόλης, όπως αναφέρει, σήμερα, ο "Αγγελιοφόρος".
Κι επειδή σ' αυτήν την πόλη όλα μαθαίνονται γρήγορα, υποθέτουμε πως, γι αυτό, τουλάχιστον, το θέμα, δεν υπάρχει εισαγγελική έρευνα -αφού, μάλλον, δεν υπάρχει αδίκημα, αλλά θέμα ηθικής.
Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε κάθε ίδρυμα.
Ο πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος, έχει υποστηρίξει ότι το ΑΠΘ πλήττεται από πρωτοφανή συκοφαντική δυσφήμηση και επιθυμεί, περισσότερο από κάθε άλλον, να χυθεί άπλετο φως παντού.
Με δυο λόγια, όμως, αυτό δεν είναι εικόνα πανεπιστημιακού ιδρύματος...
ΠΗΓΗ SALONICANEWS.GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος