Smiley face

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τα αδέλφια μας οι Αργεντινοι και τα αδέλφια γενικότερα...



     Τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Πρέσβης της Αργεντινής στην Ελλάδα Jorge Alejandro Mastropietro, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, συνοδευόμενος από την πρώτη γραμματέα της Πρεσβείας Ana Carolina Ghiggino.

            Παρουσία του εκλεγμένου Περιφερειάρχη Π. Ψωμιάδη, αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ενώ ο Πρέσβης ενημερώθηκε για τα προβλήματα αλλά και τη δυναμική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ο Δ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβη για την επίσκεψη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις στενές επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδας και Αργεντινής στον τομέα της ναυτιλίας. Τονίστηκε ότι παρά το περιορισμένο ποσοστό εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, την τελευταία διετία πενταπλασιάστηκαν οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.  

«Η κρίση έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά της στη Βόρεια Ελλάδα» σχολίασε ο Π. Ψωμιάδης, ενώ από την πλευρά του ο Πρέσβης της Αργεντινής επισήμανε ότι οι δύο λαοί μπορούν να λέγονται αδέλφια καθώς η χώρα του πέρασε ανάλογη κρίση στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. 

Ο κ. Mastropietro μετέφερε την εμπειρία της πατρίδας του σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη λήψης αναπτυξιακών μέτρων ως αντίδοτο στην ύφεση. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος