Smiley face

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Να..."ανασχηματισθεί" κι αμέσως!


Ενόψει ανασχηματισμού, που λέτε, υπάρχει τουλάχιστον ένα κυβερνητικό στέλεχος από τη Θεσσαλονίκη, που επιθυμεί διακαώς να αλλάξει πόστο.
Αυτό τουλάχιστον λένε οι δικές μας πληροφορίες, που φέρουν το εν λόγω στέλεχος, να θεωρεί εαυτόν “γκαντέμη”. Κι αυτό, διότι κινδυνεύει να ταυτιστεί με ένα εγχείρημα που τείνει από “όνειρο”, να εξελιχθεί στην μεγαλύτερη …μπαρούφα του ελληνικού κράτους στη Θεσσαλονίκη, από την εποχή της απελευθέρωσης της πόλης. 
Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα, επί των ημερών του… τό` φαγε κι ο γάιδαρος ! Και γι` αυτό, λέγεται (από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον …περι ου και τον τρόπο που σκέφτεται), πως το εν λόγω στέλεχος θα προτιμούσε να απεμπλακεί από ο,τιδήποτε έχει σχέση με το εγχείρημα, πριν σκάσει… η “μπόμπα”!
Ο συγκεκριμένος πολιτικός φυσικά, δεν είναι άλλος, από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο. Και η “μπόμπα”, δεν θα είναι άλλη, από την επισημοποίηση ενός κακού νέου, που ήδη πλανιέται ως αίσθηση στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο καιρό: πως το έργο κατασκευής του μετρό στην πόλη, το οποίο έχει ξεφύγει οικονομικά (λόγω και των αρχαιολογικών δαπανών του) “παγώνει” μέχρι …δημοσιονομικής “αναστάσεως”.
Καθ`ότι προσωπικός φίλος του Σαμαρά, βέβαια, δεν αποκλείεται να μείνει και να το πιει το πικρό ποτήρι της αποτυχίας στο θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης. 
Οι δικές μας πληροφορίες πάντως, λένε, πως ακόμα και ο ίδιος δυσκολεύεται πλέον να δικαιολογεί τις αλλεπάλληλες συσκέψεις επί συσκέψεων χωρίς αντίκρισμα και επειδή ξέρει πως – ειδικά γι` αυτή την αποτυχία – οι Θεσσαλονικείς θα θέλουν κάποιον να “τιμωρήσουν” όταν θα έρθει η σειρά τους να μιλήσουν στην κάλπη, προτιμάει να κάνει “πάσα” τη συγκεκριμένη γραμματεία σε κάποιον …μη Θεσσαλονικιό, που δεν θα έχει πρόβλημα την εκλογική του περιφέρεια, εφόσον επισημοποιηθεί το “πάγωμα”.
Η πίεση πάντως αυξάνεται μετά και τις καταγγελίες του προέδρου της Αττικό Μετρό κ. Τσίτουρα για τις καθυστερήσεις, αλλά και τις σχετικές ερωτήσεις βουλευτών που αναμένουν απαντήσεις από αρμόδια χείλη…
Ο Σκαντζόχοιρος
karfitsa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος