Smiley face

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τι θέλει η Ratio Oil στην Ελλάδα;


Του Βαγγέλη Μωϋσή
Με …ισραηλινό “διαβατήριο” φαίνεται πως προσπαθεί να μπει στο κυβερνητικό σχήμα ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, που ήδη φόρεσε “καπέλο” στον αρμόδιο υπουργό Ε.Λιβιεράτο και στον αρμόδιο υφυπουργό ενέργειας Γ.Παπαγεωργίου, συζητώντας με εκπροσώπους Ιραηλινής εταιρείας, το ενδιαφέρον της να προχωρήσει σε έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου) στον Κόλπο της Θεσσαλονίκης και στη Χαλκιδική!
Ο κ. Μανιάτης, νυν γραμματέας της Κ.Ο. του “Βενιζελικού” ΠΑΣΟΚ, ήταν υφυπουργός Περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής της κυβέρνησης Παπανδρέου και είχε την ευκαιρία να αναπτύξει καλές σχέσεις με τους διεθνείς “πρωταγωνιστές” του εντοπισμού και της εξόρυξης υδρογονανθράκων.
Ενόψει ανασχηματισμού λοιπόν και καθώς φέρεται ως ένα από τα επικρατέστερα πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για είσοδο στην κυβέρνηση, ο κ. Μανιάτης φαίνεται πως αξιοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο τις καλές σχέσεις του παρελθόντος, προκειμένου να δείξει ότι …έχει πολλά να προσφέρει στον ευαίσθητο τομέα της αξιοποίησης των ελληνικών υδρογονανθράκων!
Χθες, λέει, τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, ο διευθύνων σύμβουλος και άλλα στελέχη της Ισραηλινής Ratio Oil, της εταιρείας που ανακάλυψε το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου – επονομαζόμενο “Λεβιάθαν”- στην ανατολική Μεσόγειο, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.
Τι θέλει η Ratio Oil στην Ελλάδα;  Μα φυσικά, να πρωταγωνιστήσει στις έρευνες για υδρογονάνθρακες.
Σήμερα ρωτήθηκε σχετικά, ο κ. Μανιάτης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν από κοινού με τον κ. Θάνο Μωραΐτη, για την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Και παραδέχτηκε τη συνάντηση, με τους “παλιούς γνώριμους” της Ratio, που ήρθαν να δουν πρώτα τον ίδιο και μετά -σύμφωνα με τη βεβαιότητα που εξέφρασε ο κ. Μανιάτης- θα επιδιώξουν και επαφές με την αρμόδια πολιτική ηγεσία!
Κοινωνική η επίσκεψη δηλαδή…
Απλώς έτυχε να συζητήσουν στον καφέ και το ενδιαφέρον της Ratio για στρατηγική συνεργασία με ελληνική εταιρεία ώστε να προχωρήσουν σε έρευνες στο χώρο της βόρειας Ελλάδας, την ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής και στη θάλασσα και στην στεριά.
Δεν το λέμε εμείς. Ο κ. Μανιάτης το είπε!

karfitsa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος