Smiley face

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Tι 8, τι 28 ευρώ...



Γράφει ο Έρμιππος

"...δεν θα πρέπει να παραλείψω να σας ενημερώσω και για τις νέες εξελίξεις σχετικά με τις τιμές των φίλτρων αιμοκάθαρσης.

 Με μεγάλη υπερηφάνεια και έκδηλη ικανοποίηση, λοιπόν, το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε ότι μια από τις εταιρείες του καρτέλ προσέφερε οικειοθελώς την τιμή των 28 ευρώ (έναντι των 35 που μέχρι σήμερα ίσχυε) και ότι η νέα αυτή τιμή ήδη ενεγράφη κατά τον νόμο στο κατάλογο του παρατηρητηρίου τιμών, ως η χαμηλότερη που εντοπίστηκε στην αγορά.

Από τούδε και στο εξής, σαν να λέμε, το ελληνικό δημόσιο θα δέχεται να πληρώνει 28 ευρώ για κάθε φίλτρο και ούτε σεντ παραπάνω και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία της τρικομματικής μας κυβέρνησης.

Τα γερμανικά νοσοκομεία βέβαια πληρώνουν για τα ίδια ακριβώς φίλτρα 8€ αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Είπαμε να ρίξουμε τις τιμές αλλά όχι και να τις ξεφτιλίσουμε τελείως. Η προσαρμογή πρέπει να είναι ήπια, διότι μας κοιτάει από μακριά και ο Καραμανλής, παρόλο που μερικοί νομίζουν ότι ο πρώην ηγέτης μας έχει απομακρυνθεί από το προσκήνιο.

Και ας μην ξεχνάμε και κάτι άλλο. Ότι στην πολιτική υπάρχουν υψηλές σκοπιμότητες τις οποίες οι απλοί άνθρωποι σαν και μας δεν μπορούν να αντιληφθούν και να παρακολουθήσουν. 

Και γι΄αυτό πρέπει να μην αμφισβητούμε τις ηγεσίες μας και να τις ακολουθούμε πιστά και υπάκουα, ειδικά σε περιόδους κρίσιμες για το έθνος και την πατρίδα, όπως εν προκειμένω η σημερινή.

Το ότι εμείς πληρώνουμε τρεις φορές ακριβότερα και κάτι παραπάνω για να προμηθευθούμε το ίδιο πράγμα με τους οικονομικά ισχυρούς δανειστές μας μπορεί να φαίνεται κατ΄αρχήν κακό.

Είναι όμως σίγουρο ότι δεν είναι. Διότι ο Αντώνης, ο Βαγγέλης και ο μπάρμπα Φώτης δεν κάνουν τίποτε στην τύχη και έχουν για όλα τα πράγματα ένα επεξεργασμένο σοφό σχέδιο. Ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς. 

Και για τα τεχνικά ζητήματα έχουν και τον Στουρνάρα που αυτά τα ζητήματα τα παίζει στα δάκτυλα. 

Ας έχουμε πίστη λοιπόν."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος