Smiley face

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Καβάτζα ρόπαλα...



"Έχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο ρόπαλα και τον Τσελεμεντέ του αναρχικού. Μπορείτε να καλέσετε τον Δένδια να με συλλάβει"; δήλωσε στο Βήμα FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγαννίδης.

Δεν είναι ο κυνισμός και η μηδενιστική αντίληψη που σοκάρει, αλλά αυτή η προκλητική μαγκιά που την εκφράζει Βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Καραγιαννίδης αναφέρεται στην εκκένωση της βίλας Αμαλία και στα ρόπαλα, τις αντιασφυξιογόνες μάσκες και τα εκατοντάδες μπουκάλια που βρέθηκαν εκεί.

"Τα ρόπαλα χρησιμεύουν στην αλυσίδα που προστατεύει την πορεία. Είναι παράνομο"; Ε λοιπόν κύριε Καραγιαννίδη δεν είναι παράνομο να κυκλοφορείς στους δρόμους με ρόπαλα, ακόμη κι αν αυτά σπάζουν ενίοτε και κεφάλια, ούτε να έχει κανείς σπίτι του ...καβάντζα άδεια μπουκάλια, ακόμη κι αν αυτά δεν προορίζονται για ανακύκλωση αλλά για να γεμίσουν με βενζίνη και να κάψουν ανθρώπους.

Αλλωστε και τα μπουκάλια που έκαψαν την MARFIN και τους αθώους υπαλλήλους της, εως να γίνουν μολότοφ, σε κάποια καβάτζα νόμιμα παρέμειναν και "περίμεναν".

Οσο για τον Τσελεμεντέ του αναρχικού, φυσικά και στη δημοκρατία έχετε δικαίωμα να διαβάζετε όλους τους συγγραφείς. Εγώ ας πούμε στη βιβλιοθήκη μου, έχω και Προυντόν και Μπακούνιν και Κροπότκιν και Μαξ Στίρνερ, αλλά άκρη ακόμη δεν μπόρεσα να βγάλω από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η ανοχή στη βία, που φτάνει στο μηδενισμό- κυνισμό και την υπερασπιση της με προκλητικότητα (-Μας πιάσατε να σπάμε κεφάλια; -Νόμιμα έχουμε ρόπαλα), είναι απόρροια αναρχοκομμουνιστικής προέλευσης, "Ροζαίηκου" επαναστατικού ακτιβισμού, ή "μενσεβίκικης¨" ιδεολογίας, μέσα στο χαώδης χωνευτήρι ιδεών των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ;

Αν βρούμε ένα μέσο όρο και το πούμε "Αριστερά", θα σας θυμίσω το άρθρο 58 του Ποινικού κώδικα της ΕΣΣΔ που θεωρούσε ότι ο σχεδιασμός μιας πράξης, τιμωρείται όσο η ίδια η πράξη!

Άρα στη Σοβιετική Ενωση εάν ήσουν... συλλέκτης ροπάλων κι αλλων συναφών "αθώων" αντικειμένων θα "άρπαζες" 20 χρόνια σε Γκούλαγκ, γιατί ήταν το ίδιο η σχεδίαση μίας πράξης με την πραγματοποίησή της!

Είναι η κοινωνία που οραματίζεται στον 21ο αιώνα να μας επιβάλει η Αριστερά εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες και ευαισθησίες της δικής μας δημοκρατίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος