Smiley face

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Κύριοι αρχηγοί...

Στην πολυτάραχη και πολυκύμαντη νεοελληνική ιστορία, ζήσαμε αρκετές πολιτικές κρίσεις και πτώσεις κυβερνήσεων που στιγμάτισαν τις μνήμες και θέριεψαν τα πάθη. Επαναστατικές κυβερνήσεις μετά την Μικρασιατική καταστροφή,πραξικοπήματα και εθνικός διχασμός. 
Πρωθυπουργικές κόντρες με το παλάτι,παραιτήσεις κυβερνήσεων μέσα σε βαθιά αδιέξοδα εθνικών συμφορών, εμφύλιος, βία και πτωχεύσεις.Οι ιστορικοί διαθέτουν το προνόμιο να κρίνουν τα γεγονότα από μεγάλη χρονική απόσταση, κάτι που είναι απαραίτητο και επιβεβλημένο για να έχουν αμεροληψία. 

Εάν η σημερινή κυβερνητική κρίση, με αφορμή ή αιτία την ΕΡΤ, μας οδηγήσει σε εκλογές  - ενώ είναι σίγουρο πως θα περιέλθουμε σε ακυβερνησία  εν μέσω οικονομικής εξαθλίωσης και συρρίκνωσης του ΑΕΠ -  τότε οι ιστορικοί του μέλλοντος θα γράφουν και θα περιγράφουν τα σημερινά γεγονότα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Πιθανότατα να αναφέρονται στο... "γελοίο 2013", γιατί είναι πραγματικά γελοίο να καταρρεύσει η κυβέρνηση τώρα, ύστερα απ όλα αυτά που περάσαμε για να φθάσουμε εδώ. Ας το λάβει σοβαρά υπόψιν του, το πολιτικό σύστημα και να αφήσει τις αστειότητες και τα στενόψυχα κομματικά παιχνίδια.


Μπορεί η αποτυχία με τη ΔΕΠΑ να ήταν σοβαρό πλήγμα, όμως "τσίμπησαν" οι Αζέροι με τη ΔΕΣΦΑ και δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμα στις ιδιωτικοποιήσεις. 
Φέτος και ο τουρισμός δείχνει οτι θα φέρει σπουδαία αποτελέσματα και ευτυχώς γιατί από κάπου πρέπει να πιαστούμε για να ελπίζουμε.
Για να μείνει ζωντανή όμως η ελπίδα, πρέπει να διατηρήσουμε αυτή την πολιτική σταθερότητα που μας ανάγκασαν (με διλήμματα), να πληρώσουμε με πόνο και θυσίες.

Βρείτε τα λοιπόν! Γιατί δεν θα αντέξει η χώρα και οι πολίτες της,  άλλες περιπέτειες, ταλαιπωρίες και οικονομικές καταστροφές. 


Κι αν ακόμη δεν σας ενδιαφέρουν τίποτα από όλα αυτά, παρά μονάχα ο εγωισμός σας, τότε ακόμη περισσότερο πρέπει να τα βρείτε και να αποκαταστήσετε την κυβερνητική σταθερότητα, γιατί στην αντίθετη περίπτωση την... υστεροφημία σας θα συνοδεύει ο χαρακτηρισμός της...γελοιότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος