Smiley face

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Εργαζόμενος καθαριότητας του Δήμου Μπουτάρη!



(εικόνα απο την πλατεία Αριστοτέλους, όπου καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες)
Της Χ. Κυριακού 
photo: Σάββας Αυγητίδης


Από το 2009 έχει να προμηθευτεί μέτρα ατομικής προστασίας ο δήμος Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας να είναι αναγκασμένοι να… κουβαλάνε τα γάντια από τα σπίτια τους. Μιλώντας στην «Κ» εργαζόμενος στον τομέα καθαριότητας υποστήριξε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις προμήθειες του δήμου.

«Μας έχουν ενημερώσει ότι δεν μπορούν να μας προμηθεύσουν με όλα αυτά που χρειαζόμαστε γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν αποθέματα. Φοράμε τα ίδια μποτάκια εδώ και 3 χρόνια και ενώ έχουν χαλάσει δεν μπορούμε να πάρουμε καινούρια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι αγοράζουν γάντια από την τσέπη τους. «Ακόμη και τα γάντια, τα οποία κοστίζουν ελάχιστα, τα φέρνουμε από τα σπίτια μας. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τόσες ακαθαρσίες που φοβόμαστε για την υγεία μας. Όσο για τα γιλέκα ούτε λόγος», συμπλήρωσε.

Οι 140 μόνιμοι εργαζόμενοι και οι 27 αορίστου χρόνου έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα για την ατομική τους υγεία το 2009 ενώ πολλοί συμβασιούχοι που εργάστηκαν κατά καιρούς δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε τα απαραίτητα γάντια, γιατί δεν… έφτασαν! «Οι συμβασιούχοι που κατάφεραν να προμηθευτούν τα απαραίτητα, δεν τα επέστρεψαν ποτέ πίσω αν και θα έπρεπε με αποτέλεσμα να προκύψει σοβαρό πρόβλημα» ανέφερε μόνιμος εργαζόμενος του δήμου.

Στον… αέρα ο διαγωνισμός

Η τελευταία προμήθεια μέτρων ατομικής προστασίας πραγματοποιήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2009, τα οποία ωστόσο εξαντλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα του 2010. Από τότε δεν υπήρξε κάποια νέα προμήθεια. 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, πριν περίπου ένα χρόνο προκηρύχθηκε διαγωνισμός ύψους περίπου 280 χιλιάδων ευρώ για την προμήθεια μέτρων ατομικής προστασίας, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες μπλοκάρεται συνεχώς από τις ενστάσεις των τεσσάρων προμηθευτών.  

Τους τελευταίους δύο μήνες ο νέος προϊστάμενος του τμήματος Καθαριότητας έχει κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου το τμήμα να προμηθευτεί άμεσα με απευθείας ανάθεση (ύψους περίπου 25.000 ευρώ) γιλέκα, μποτάκια και γάντια. 

karfitsa.gr

(και σ αυτή τη φωτο φαίνεται η εργαζόμενη του Δήμου Μπουτάρη να καθαρίζει στην οδο Πολυτεχνείου, χωρις τον κατάλληλο εξοπλισμό. Φωτο Σ. Αυγητίδης)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος