Smiley face

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ...ΔΕΚΟ!

Eίδηση-ανακοίνωση του Υπουργείου Στουρνάρα ότι αρχίζουν ελέγχους σε 150 δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΚΟ) προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος για το ενιαίο μισθολόγιο! 

Δεν χρειάζεται να επικαλεστώ τη δημοσιογραφική πείρα δεκαετιών για να προβλέψω πως με το θέμα θα ασχοληθεί μία επιτροπή που θα αποτελείται από συμβούλους,  συνδικαλιστές, δικαστικούς κι άλλους, η οποία αφού συσταθεί σε σώμα (δημοσίευση ΦΕΚ) πρέπει να συνεδριάσει, να προβεί σε ελέγχους, να αλληλογραφήσει με δεκάδες υπηρεσίες, να λάβει έγκριση από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κάθε υπουργείου, να καταγράψει πόρισμα που πιθανώς να χρειασθεί και νομική επιθεώρηση και έγκριση κτλ κτλ.

Στην ουσία αυτός ο έλεγχος δεν είναι τίποτα περισσότερο από κίνηση αμηχανίας της κυβέρνησης για να δικαιολογηθεί στο γεγονός ότι με την ΑΠΟΛΥΤΗ βούλησή της και ...παράλειψή της να εφαρμοστεί ο νόμος {σε αυτή την εποχή που το κράτος έχει καταργήσει την ατομική ιδιοκτησία δια της φορολογίας, μετατρέποντάς μας όλους σε ενοικιαστές στα σπίτια μας} κι ενώ υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι, σε αρκετές ...ΔΕΚΟ ο μέσος μισθός ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ... 3800 ευρώ!

Έχω τη βεβαιότητα, οτι οι χρονοβόρες διαδικασίες ελέγχου θα είναι τόσες όσες χρειάζεται για να ...ξεχαστεί το θέμα ή για να "χωνευθεί" και να ασθενήσει η αντίδραση των υποζυγίων (όπως πχ έγινε στο θέμα των χιλιάδων πλαστών πτυχίων με τους ελέγχους και τις επιτροπές που ...μελλοντικά θα αποδώσουν).

Την ίδια ώρα, με πιάνει δέος όταν βλέπω τα γρήγορα αντανακλαστικά τους, στο να επιβάλουν νέους φόρους στα ακίνητα, όπως και την άνεση με την οποία τσακίζουν τους ελεύθερους επαγγελματίες και την ευκολία στο να μειώνουν συντάξεις σε φουκαράδες! Όμως μεχρι εκεί!

Την ελίτ των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, δεν την άγγιξε και δεν την αγγίζει ούτε ένας, κατά παράβαση του νόμου που ορίζει πλαφόν μέχρι 1900 ευρώ στους μισθούς τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι κεντρικές επιτροπές των ...κομμάτων αποτελούνται κυρίως από μέλη υπαλλήλους ΔΕΚΟ!

Και για να μην πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό και σε ελεγκτικές επιτροπές που ΘΑ ελέγξουν, ΑΦΟΥ συσταθούν και ΕΦΟΣΟΝ καταλήξουν σε πορίσματα για το θέμα της μη τήρησης του νόμου ενιαίας μισθοδοσίας σε επιχειρήσεις δημοσίου,θα σας δώσω εγώ μία λύση (μεταξύ μας, επι των οικονομικών ιδιαιτέρως "άσχετη") 

Το παραγωγικό κοινοβούλιο  που ψηφίζει διαρκώς νόμους να ψηφίσει και έναν που να λέει πως ο Διοικητής και τα μέλη του ΔΣ των ΔΕΚΟ, που δεν εφαρμόζουν το ενιαίο μισθολόγιο να ...συλλαμβάνονται άμεσα για κακουργηματική παράβαση (τα ποσά που πληρώνει ο φορολογούμενος είναι εκατοντάδες εκατομμύρια!)  Να απολύονται άμεσα και να δημεύεται η περιουσία τους ως το ποσόν που ...ζημίωσαν το κράτος, με το να καταβάλλουν στους υπαλλήλους (που διοικούν) παραπάνω μισθό! 

Φυσικά και γνωρίζουν τέτοιες κι άλλες αποτελεσματικότερες μεθόδους, για να λύσουν το πρόβλημα της μη τήρησης των νόμων!  Όμως οι προνομιούχοι, τα ρετιρέ, η διευθυντική ελίτ των ΔΕΚΟ και ο διορισμένος - απο το κόμμα και τον πρόεδρο - στρατός του πελατειακού κράτους, είναι υπεράνω νόμων και οικονομικής κρίσης και θα εξακολουθούν να απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς εις βάρος των ανέργων και των φορολογουμένων.

Γιατί όχι άλλωστε; Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι ο λαός υπομένει την αυταρχικότητα και την τυραννική φορολογία (όχι αγόγγυστα, αλλά τα υπομένει), όμως αναρωτιέμαι , τι θα κάνει στην περίπτωση του ...εμπαιγμού και της κοροϊδίας;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος