Smiley face

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Tα δικαιώματα του μερμηγκιού απέναντι στον ελέφαντα...

Γράφει ο Δημήτρης Γαρούφας
(FB - Dimitris Garoufas)

Καλημέρα και χρόνια πολλά.. Γιορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη σήμερα προστάτη των νομικών.. Κι΄επειδή κάθε χρόνο αυτή τη μέρα γίνεται κι΄ένας απολογισμός για το χώρο της Δικαιοσύνης αβίαστα μπορούμε να πούμε πως είναι μάλλον θετικός..ο μόνος θετικός απολογισμός στη σημερινή Ελλάδα.

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν ο θεσμός της Δικαιοσύνης λειτουργεί καλύτερα από τους άλλους στη χώρα μας και η Δικαστική εξουσία είναι σχεδόν η μόνη ανεξάρτητη δεδομένου ότι το υποβαθμισμένο κοινοβούλιο νομοθετεί αρκετές φορές κατ΄εντολήν των δανειστών ενώ και η εκτελεστική εξουσία κινείται σε πλαίσιο συμφωνημένο με τους δανειστές.

Εύχομαι οι δικαστές να ασκούν το λειτούργημά τους πάντα με πνεύμα ανεξαρτησίας,με ψυχραιμία,μετριοπάθεια και νηφαλιότητα χωρίς να επηρεάζονται από τον παρορμητισμό της κοινής γνώμης και τις τυχόν πολιτικές σκοπιμότητες.

Αλλά και εμείς οι δικηγόροι,συλλειτουργοί δικαιοσύνης,να μην ξεχνούμε τις λαμπρές παραδόσεις του δικηγορικού σώματος που διαχρονικά διακρίθηκε στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών.

Παρά την κρίση που θαμπώνει τα όνειρα εμείς να μην ξεχνάμε ότι χθες,σήμερα,αύριο οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του μερμηγκιού απέναντι στον ελέφαντα...


Ο κ Γαρούφας είναι πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος