Smiley face

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας...

Λέει λοιπόν ο Πάγκαλος ότι διασκέδαζε όταν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ του έφερναν μαζί με το... κουλούρι του και τις απομαγνητοφωνήσεις από τις παράνομες παρακολουθήσεις των τηλεφώνων ξένων διπλωματών. Διασκέδασα και εγώ μαζί του,γιατί ο εγωκεντρισμός και η ματαιοδοξία του είναι μεγαλύτερες από την  πανθολογουμένη ευφυΐα του. Θέλει να βρίσκεται πάντοτε στο προσκήνιο και να μας σοκάρει με δηλώσεις και αναφορές. Αυτή τη φορά όμως, ξεπέρασε τα όρια και άφησε έκθετη την Ελληνική Πολιτεία φέρνοντάς την σε αμηχανία και σε θέση άμυνας και δικαιολογίας στους συμμάχους μας.

Και πώς να δικαιολογηθείς όταν ο αρμόδιος υπουργός (εκείνης της εποχής) ομολογεί τόσο κυνικά ότι δεν σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και την νομιμότητα; θα μου πείτε γιατί οι άλλοι τα σέβονται;Είναι εντελώς νωπές οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις της καγκελαρίου Μερκελ,αλλά και εκατομμύρια Αμερικανών πολιτών από την NSA. Αλλά τηρούν τα προσχήματα και δεν έχουν τον Πάγκαλο να τους ...ξενερώνει τόσο κυνικά. Και στο τέλος δεν είναι δυνατόν προκειμένου να ρήξεις τα φώτα της δημοσιότητας στο πρόσωπό σου να ζημιώνεις το συμφέρον της χώρας σου.

Διασκέδασα και με τον Μανώλη Γλέζο που μετά τόσα χρόνια στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως που θα βρει το κόμμα του τα λεφτά για να πραγματοποιήσει τις υπερβατικές εξαγγελίες του. Διασκέδασα και με τον Στουρνάρα που εξελίσσεται σε τέλειο πολιτικό,αυτός που ήταν ένας απλός τεχνοκράτης,αλλά διδάχτηκε άψογα την μεθοδολογία του άλλα λες άλλα κάνεις και παίζεις με τις λέξεις. Αφού επέβαλε νέα έκτακτη εισφορά στα αυτοκίνητα 2000 κυβικά,αφού επιβάλει κατάσχεση μερισμάτων στους μετόχους ΑΕ για χρέη των εταιριών ( παγκόσμια πατέντα), αφού επιβάλει νέο χαράτσι στα οικόπεδα και επιβάλει νέο χαράτσι στα χωράφια,νέο χαράτσι στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακόμη και στα ημιτελή κτίσματα,νέα αύξηση φορολογίας κοινωνικής αλληλεγγύης,έχει το θάρρος,την άνεση,τον κυνισμό,να δηλώνει την ίδια μέρα που τα υπέγραψε πως δεν θα παρθούν νέα μέτρα. Διασκέδασα με τον Πολύδωρα που ανέφερε "τους ηλίθιους που κυβερνάμε" και θυμήθηκα πως κάποτε μας έλεγε για τον στρατηγό άνεμο.

Θα μου πείτε όλες αυτές οι ιστορίες των πολιτικών ανδρών θα έπρεπε να μου προκαλούν οργή. Αυτό είναι παλαιότερο συναίσθημα που το ξεπέρασα. Τώρα πλέον μου αρέσει και όλα αυτά που κάποτε ανέβαζαν το αίμα στο κεφάλι,πλέον μου προκαλούν ευφορία. Ο πολύς θυμός σε οδηγεί στην γνήσια διασκέδαση, εννοείται μέσα από μια διαδικασία ετών.

Και επειδή η διασκέδαση μου έχει γίνει εθιστική,κάθε φορά που η δημοσιότητα θα μου στερεί τη χαρά των δηλώσεων και ενεργειών των λαμπρών πολιτικών μας, θα καταφεύγω σε θεάματα του τσίρκου,εκεί που έχει ακροβάτες, φακίρηδες, ανθρώπους που καταπίνουν φωτιές,σχοινοβάτες κτλ.κτλ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος