Smiley face

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Υψηλές προσδοκίες...

Τα χρέη των κομμάτων ανέρχονται στα 270 εκ. ευρώ και επειδή δεν θα πληρωθούν ποτέ από τους δανειολήπτες, το ποσό αυτό θα επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι.

Τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ που δεν εξυπηρετούνται κι είναι περίπου 150 εκ ευρώ, «φορτώθηκαν» ήδη στους φορολογούμενους.

Καταβλήθηκαν τεράστιες αποζημιώσεις σε εργολάβους , ως ποινική ρήτρα για έργα που δεν έκαναν, γιατί αυτό προέβλεπε η σύμβαση που υπέγραψε το Ελληνικό δημόσιο.

Στα διόδια οι κατασκευαστές ...εισπράττουν διαρκώς  χρήματα (κι αυξάνουν τα κόμιστρα μέχρι... διπλασιασμού) χωρίς να κατασκευάζουν δρόμους!

Στην ΕΥΔΑΠ  διπλοπλήρωναν έργα αξίας 13 εκ ευρώ.
Δεκάδες εκατομμύρια υπεξαιρέσεις και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Βάλτε στο λογαριασμό και τα 800 εκατομμύρια της PROTON BANK (που όπως είπε και ο κ.Βενιζέλος ήταν συστημική ανάγκη να καλυφθούν, μετά την πτώχευση της...φυσικά από τους φορολογούμενους!)

Aυτά κι άλλα πολλά...τέτοια, στη μοναδική χώρα που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες,  πόσο ήταν το κόστος των έργων!  Στη χώρα που δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τα σκουπίδια της - και πληρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια πρόστιμα στην ΕΕ  - γιατί δεν διαθέτει ολοκληρωμένη επεξεργασία απορριμμάτων! Στη χώρα που πλήρωσε δις σε πανάκριβους και άχρηστους στρατιωτικούς εξοπλισμούς!

Πέντε ολόκληρα χρόνια κρίσης κι αν κάνουμε έναν απολογισμό των αλλαγών που συντελέστηκαν στη νοοτροπία μας, θα διαπιστώσουμε πως παραμείναμε τελικά οι...ίδιοι!
Τι κι αν 2,6 εκ. πολίτες χρωστούν στην εφορία (και σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη όλοι τους είναι εν δυνάμει υποψήφιοι προς... σύλληψη και κατάσχεση) Τι κι αν οι άνεργοι επιζούν (ακόμη) από την αρωγή της οικογένειας ... Τι κι αν η αποβιομηχανοποίηση της χώρας συντελείται από τη σύνθλιψη της πανάκριβης ενέργειας...

Είδαμε την ακίνητη περιουσία μας να απαξιώνεται, αλλά οι φόροι των ακινήτων να ...οκταπλασιάζονται, είδαμε την αγορά να καταρρέει αλλά ζητούν προκαταβολή φόρου 55%  (και να επιβάλλουν φορολογία 26%  από το πρώτο ευρώ σε ανθρώπους με μηδενικό εισόδημα θεωρώντας τεκμήριο ύπαρξης τα 3000 ευρώ)!

Τα επαγγέλματα δεν άνοιξαν, ιδιωτικοποιήσεις δεν έγιναν... Πέντε χρόνια της χειρότερης οικονομικής κρίσης και δεν γίναμε σοφότεροι!

Οι παλιννοστούντες που ήρθαν πριν 24 χρόνια από τις πρώην χώρες του ανατολικού μπλοκ ακόμη λαμβάνουν επιδόματα 700 εκ ευρώ (Άραγε για πόσο ακόμη; Άλλα ...50 χρόνια;) 

Εξακολουθούμε να δίνουμε συντάξεις σε άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων που έμειναν γεροντοκόρες για να μην χάσουν την σύνταξή τους! 

Στα ρετιρέ και στις ΔΕΚΟ η λιτότητα περιορίστηκε σε περικοπές 10 και 15% σε μισθούς... 4000 και 4500 ευρώ (σε διευθυντές και διευθυντάδες οργανισμών που έχουν έναν και δύο υπαλλήλους)!

Ακόμη και το δίλημμα των εκλογών δεν είναι αν θέλουμε ή όχι την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, αλλά έχει μετατραπεί σε αρνητική θέση ή επιβράβευση του πλεονάσματος αυτού του περίφημου ενός δις που κατάφερε ο κ Στουρνάρας  να «αποστραγγίσει» από τους πολίτες!

Μόνο που ...παραείναι απαίτηση από εξαθλιωμένους ανέργους να ...ενθουσιαστούν από ένα λογιστικό νούμερο, που στην τελική, δεν θα επιφέρει άμεση βελτίωση στην τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθαν...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος