Smiley face

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Στη στέγη του δημαρχείου υπάρχει... ενέργεια!


-
Kaitezidis
Η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» και το Πανόραμα λέει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος; Αποκαλύπτει στην «Κ» πως ξακουστοί επιχειρηματίες της περιοχής, που στο παρελθόν μεγαλουργούσαν, του «χτυπούν» την πόρτα για να ζητήσουν μια θέση εργασίας με οκτάμηνη σύμβαση στον τομέα της καθαριότητας.
«Δεν υπάρχει προστατευμένη περιοχή στην Ελλάδα της κρίσης. Είναι ένα τσουνάμι που έχει κατακλύσει όλες της περιοχές» λέει ο κ. Καϊτεζίδης και συμπληρώνει: «Και το Πανόραμα που είχε ανθρώπους μέσου και υψηλού επιπέδου βιώνει τη δική του κρίση. Έχω πει και θέλω να το τονίσω πως προσπαθώντας ως δήμος να λύσουμε αυτά τα προβλήματα και να ενισχύσουμε τις πρωτοβουλίες, διαθέτουμε γραφείο ευρέσεως εργασίας που συνεργάζεται με επιχειρήσεις αλλά και ενημερώνει τους ανέργους για τα προγράμματα της κοινωνίας».
Σύμφωνα με τον κ. Καϊτεζίδη «κάνουμε μεγάλη προσπάθεια αλλά το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Δυστυχώς και στο Πανόραμα υπάρχουν αυτή τη στιγμή άνθρωποι που ήταν πολύ καλοί επιχειρηματίες με μεγάλη διαδρομή, έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους, βρέθηκαν οι άνθρωποι να χρωστούν εκατομμύρια σε εφορίες και ασφαλιστικούς οργανισμούς και μου ζητούν δουλειά ακόμα και στον τομέα της Καθαριότητας». Ο δήμαρχος σημειώνει επίσης: «υπάρχουν άνθρωποι που στήριζαν τα συσσίτια των ενοριών και σήμερα σιτίζονται οι ίδιοι από αυτά. Είναι παραδείγματα που δείχνουν πως το τσουνάμι είναι ισοπεδωτικό. Δεν υπάρχουν πλέον προστατευμένες περιοχές» καταλήγει.
Στο μεταξύ, ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σύμφωνα με τον κ. Καϊτεζίδη βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις της λίστας πεντακοσίων δήμων σε ολόκληρη την Ευρώπη που έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο «πράσινοι». Ο ίδιος μας ξεναγεί στη στέγη του… δημαρχείου του όπου υπάρχουν εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα. «Είναι και αυτή η κίνηση στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης του δήμου μας. Έτσι πήραμε την πρωτοβουλία να αναπτύξουμε και εδώ και καιρό λειτουργούν φωτοβολταϊκά συστήματα για τις ανάγκες του κτιρίου. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στο κολυμβητήριό μας» τονίζει ο κ. Καϊτεζίδης. «Τέτοιες πρωτοβουλίες θα τις ενισχύσουμε τα επόμενα χρόνια» υπογραμμίζει
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη στην έντυπη Karfitsa Που κυκλοφορεί το Σάββατο 08.03.2014. Ο ίδιος κάνει απολογισμό της θητείας του, μιλά για τα κόμματα και το ρόλο που έχουν αυτά στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τους υποψηφίους του συνδυασμού του. http://www.karfitsa.gr/2014/03/05/epixeirimaties-toy-panoramatos-zit/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος