Smiley face

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Οι ασταύρωτοι...


Τι έγινε στις εκλογές στον δήμο Θεσσαλονίκης; Ή για την ακρίβεια τι (δεν) έγινε… μετά τις εκλογές; Η προχθεσινή αποκάλυψη του πρώην δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης Χρήστου Μάτη, ότι πρόσβαση στο εκλογικό υλικό… δε δόθηκε σε κανέναν υποψήφιο της παράταξης Καλαφάτη , προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Ειδικά αν συνδυαστούν με πληροφορίες, ότι πρώην αντιδήμαρχος του Μπουτάρη, είχε πρόσβαση και είδε τα αποτελέσματα καθώς και με το γεγονός ότι η διαδικασία για τους άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος έγινε κανονικά! Γιατί έκλεισαν λοιπόν οι σάκοι με τα ψηφοδέλτια Καλαφάτη και δεν άνοιξαν «παρά μόνο για να πάρει ένας υποψήφιος… διαμερισματικός… 20 εκλογικά τμήματα από τα συνολικά… 500;;;»
Σύμφωνα με τις ίδες πληροφορίες η απόφαση του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης να κλείσουν οι σάκοι προκάλεσε αντιδράσεις, ανάμεσα στις οποίες και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, ο οποίος όμως δεν έδωσε περαιτέρω έκταση στο θέμα. Είχε όμως, από την αρχή της εκλογικής διαδικασίας, εκφράσει έντονες διαφωνίες για τον τρόπο διαχείρισης της εκλογικής διαδικασίας . Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι όταν δικαστικός ρωτήθηκε από δικηγόρο, για το κλείσιμο των σάκων, φέρεται να είπε «δεν θα επαναλάβουμε την εκλογική διαδικασία»! Ήξερε κάτι, που δεν ήθελε να το μάθουμε κι εμείς; Την ίδια στιγμή εντυπωσιακό είναι οτι υποψήφιοι που έχουν μείνει με την απορία, διότι στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν οι σύντροφοι και σύζυγοι τους… δεν πήραν σταυρό!!!
«Όποιος υποψήφιος θέλει να είναι ασφαλής για τη διαδικασία, ας διορίσει εκλογικούς αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά τμήματα», φέρεται να ειπώθηκε! Δηλαδή κάποιος που ήθελε 1.000 σταυρούς, για να εκλεγεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης έπρεπε να έχει… 500 αντιπροσώπους; Ένας στους δυο ψηφοφόρους του να πάει μία μέρα από τις επτά το πρωί μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, για να παρακολουθεί μήπως και τον αδικήσουν; Όπως μαθαίνω, ο Σταύρος Καλαφάτης είχε δεχθεί κομματικές εισηγήσεις να μην έχει εκλογικούς αντιπροσώπους για ευνόητους λόγους. «Όχι μόνο δεν τις άκουσε, αλλά δεν τήρησε και τη δέσμευσή να μην έχει κανένας υποψήφιος πάνω από δέκα αντιπροσώπους! Μάλιστα προτίμησε να έχει… 100 εκλογικούς αντιπροσώπους από έναν υποψήφιό του, ενώ άλλοι που προσφέρθηκαν να δώσουν αντιπροσώπους έφαγαν πόρτα!»
Εκείνο που φαίνεται είναι οτι στο δικαστικό μέγαρο ο κυρ- Γιάννης έχει ένα… κύρος. Δεκατέσσερις δικογραφίες έτρεχαν για πράξεις (και παραλείψεις) της διοίκησής του, όμως δεν προχώρησε μία!Εντολή έδωσε ο εισαγγελέας το Σεπτέμβριο του 2011 να ερευνηθούν οι ευθύνες πχ για τη Βόλβη, τον Φεβρουάριο του 2014 κατέθεσε το υπόμνημα του και η έρευνα …συνεχίζεται! Τώρα πλέον δεν έχει στο δημοτικό συμβούλιο και τον Μάτη που τον εκνεύριζε. Άλλωστε όπως έλεγε και ο ίδιος το βράδυ των εκλογών «ας βγει όποιος θέλει, ο Μάτης να μην είναι στο συμβούλιο»! Η ευχή του εισακούστηκε για καμία 50 σταυρούς που δεν ξαναμετρήθηκαν ποτέ…@karapanagiotidu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος