Smiley face

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πιάσε μικρόφωνο...



Ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης λέει όσα λέει ο μέσος Έλληνας ή έστω ψιθυρίζουν οι περισσότεροι Έλληνες.
Δεν «σπάει το κεφάλι» του να βρει κάτι πρωτοποριακό, ούτε να ανοίξει  (ή έστω να καθαρίσει) δρόμους  για να είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και των ΜΜΕ. (Άλλωστε ούτε τα ΜΜΕ και η επικαιρότητα προσπαθούν ή αγωνιούν για κάτι περισσότερο και πέρα από… «Μπουτάρηδες»)
Το έργο με πρωταγωνιστή τον ίδιο το έχουμε ξαναδεί με Παναγιώτη Ψωμιάδη κι άλλους χαρισματικούς που έχουν το σόου και την… «αμερικανιά» στο αίμα τους. Το βλέπουμε με όσους πιάνουν μικρόφωνα και… «παράθυρα» με την ευκολία και τον αέρα ενός… Ομπάμα, είτε για να τραγουδήσουν, είτε για να πενθήσουν.
Χθες ο κυρ Γιάννης μίλησε για το υπερκομματικό της παράταξης (δεν έχει σημασία που έχει δηλώσει οτι είναι πιο ΠΑΣΟΚ από τους ΠΑΣΟΚους)  σήμερα για τις παρελάσεις που δεν θα πρέπει να γίνονται χωρίς κοινό και αύριο θα μας πει ό,τι  θα… ακουστεί καλύτερα, ό,τι «πουλήσει»  ως τίτλος. Άλλωστε δεν λέει και «κανα κουλό»! Υπάρχουν παρελάσεις χωρίς κοινό; Δήμαρχοι χωρίς δημότες; Τηλεοπτικοί σταθμοί χωρίς τηλεθεατές, Ραδιοφωνικοί σταθμοί χωρίς ακροατές, Δημοκρατία χωρίς ψηφοφόρους;
 Η ευκολία αυτή, τόσο των αιρετών όσο και των… ΜΜΕδων που καταγράφουμε αυτή την πραγματικότητα, είναι εξηγήσιμη σε πολύ μεγάλο και… ανησυχητικό βαθμό. Σε μια εποχή που δεν υπάρχουν χρήματα για έρευνα  (άλλωστε ποιοι έμειναν να θέλουν κι άλλες αλήθειες όταν τις ζουν στο πετσί τους και στην καθημερινότητα τους) αρκεί μια… ατάκα να  καλύπτει «τρύπες»  δελτίων καναλιών όπως και  κενά τηλεθεατών-φορολογουμένων.
Λίγο θα ενημερωθούν, λίγο θα γελάσουν, λίγο θα αναστενάξουν και θα πατήσουν το κουμπί για το… επόμενο σόου και φυσικά αρκεί μια κάμερα, φωτογραφική ή τηλεοπτική, για να κάνουμε και οι υπόλοιποι τη δουλειά μας ή τη δουλειά τους…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος