Smiley face

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Tων ΜΜΕ τα... αφανέρωτα! Νο 5


Γράφει ο karfitsas
*"Καφές της παρηγοριάς" για ανέργους και εργαζόμενους… Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονία ς-Θράκης οργανώνει και φέτος (Στρατηγού Καλλάρη 5) την καθιερωμένη ετήσια γιορτή της για την κοπή της βασιλόπιτας. Την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, υποδέχεται τα μέλη της, κερνά… καφέ και δίνει στα παιδιά μέχρι 15 ετών τα δωράκια τους.
*Απορία: Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ (πρώτο κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) και κάνει κυβέρνηση πχ με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (εδώ ζήσαμε το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αυτό δεν θα αντέξουμε;) τότε θα έχουμε κάτω από την ιδια στέγη, τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ3, της Δημόσιας Τηλεόρασης και της ΝΕΡΙΤ;;;
*Mε Χριστουγεννιάτικη διάθεση κάνει εκπομπές ο Απόστολος Στάικος του Musicsociety και του euronews… Είναι αυτό που λένε, πετάει τη σκούφια του για κάτι τέτοια εορταστικά ο συνάδελφος!
*To παιχνίδι γνώσεων με την καυτή πολυθρόνα, από γκάφα σε γκάφα το πάει… Τελευταία, αποδεικνύεται οτι εκτός από τις λάθος ερωτήσεις και απαντήσεις, δεν ξέρει και… ορθογραφία! Και να πεις οτι δεν έβλεπε με τα πολύχρωμα και αμέτρητα γυαλιά πρεσβυωπίας ο δημοφιλής Γιάννης Ζουγανέλης…  (Πληθυσμός και όχι «πλυθησμός», ήμαρτον, τόσοι εγγράμματοι στο ίδιο κανάλι…)
*sms Διευθυντής στην ΕΡΤ3 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. Για την ίδια θέση ακούγεται και το όνομα του Κώστα Μπλιάτκα.
*Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία των υπό κοινό έλεγχο διαδικτυακών μέσων «newsbeast.gr» και «news.gr», ιδιοκτησίας Χρήστου Κοπελούζου, για τις παντελώς αναίτιες, άδικες και παράνομες απολύσεις δώδεκα δημοσιογράφων.
*Νέα επιχειρηματικά σχέδια για τον Γιώργο Τράγκα, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε και εκδότης.Σήμερα έχει δικό του περιοδικό, ραδιοφωνική και τηλεοπτική εκπομπή. Σύμφωνα με πληροφορίεςετοιμάζεται να προχωρήσει στην έκδοση νέας καθημερινής εφημερίδας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει τον τίτλο «Ελεύθερος Σκοπευτής», όπως και η εκπομπή του στην τηλεόραση.
*Στα περίπτερα ενδέχεται να κρεμαστεί εκ νέου η ΑΥΡΙΑΝΗ Μακεδονιας Θράκης μετά την απόφαση του Σαράντη Πανταζή να αναστείλει την έκδοση της.
«Η απώλεια του δημοσιογράφου Μπόικο Μπορίσοφ, που πέθανε σε ηλικία 61 ετών, στερεί την ΕΣΗΕΜ-Θ από έναν στενό φίλο και συνοδοιπόρο πολλών ετών» γράφει σχετική ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων. «Η συμμετοχή του Μπόικο Μπορίσοφ στην οικοδόμηση σχημάτων δημοσιογραφικής συνεργασίας στο περιβάλλον των Βαλκανίων, αλλά και η καθοριστική συμβολή του στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της πρωτοβουλίας «Ανοικτοί Ορίζοντες», με την οποία Έλληνες και Βούλγαροι δημοσιογράφοι κόμισαν προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού στη διασυνοριακή ζώνη των δύο χωρών, είναι το κυρίως πεδίο στο οποίο εδραιώθηκε θεσμικά η σχέση που πολλά μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ επί χρόνια ανανέωναν συνεργαζόμενοι με τον Βούλγαρο συνάδελφο» Ο Μπόικο Μπορίσοφ κηδεύεται αύριο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στη Σόφια, και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης συλλυπείται τους οικείους του.
*Η Χαλκιδική tv έγινε κανάλι bee… Δεν είναι κακό, ειδικά για το γειτονικό νομό που ξέρει από μέλισσες…
*O Xρήστος Κιούσης ανέβασε τη φωτο στο twitter του Αντώνη Κανάκη με τον χαρακτηρισμό: Σαλιάρης… Φαντάζομαι αναφέρεται στο γατί που κρατάει ο δημοφιλής παρουσιαστής-αρχισυντάκτης-σκηνοθέτης-παραγωγός ή έστω στην ταβέρνα της Θέρμης…
*Ο χαριτωμένος εικονολήπτης, ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ή κατά κόσμον Στάθης Ροσσόλυμος είναι γαμπρός του Αντώνη Ρέμου! Ο ταλαντούχος τεχνικός του makedonia tv  και της εκπομπής ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ είναι παντρεμένος με την ανιψιά του γνωστού και δημοφιλούς ερμηνευτή, δηλαδή με την κόρη της αδελφής του Ρέμου! Πόσο ταλέντο χωράει πια σε μία οικογένεια;
*Συνέντευξη εφ´ όλης της ύλης έδωσε στην Ιωάννα Λίλη-Zαγοράκη η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Μίλησε για τα… 20 χρόνια τηλεόρασης τα οποία όμως είναι… λιγότερα απ´οσα εμφανίζεται στο γυαλί η κα «ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ». «Πιθανόν, η Βίκυ να ξέχασε τα χρονια της Δημοτικής Τηλεόρασης ή να τα κρύβει για να μην φαίνεται μεγάλη…» σχολίασε κακεντρεχής συνάδελφος της! Το σίγουρο είναι οτι από την πρώτη μέρα της tv100, δηλαδή από το 1988, η κα Χατζηβασιλείου ήταν παρουσιάστρια…  Δηλαδή… 26 χρόνια! «Άλλα τέσσερα με ανήλικο και βγαίνει σύνταξη» σχολίασε χαριτολογώντας και… παρασκηνιακά, συντελεστής της ίδιας εκπομπής!
*»Έγραψε» στο fb του ο συνάδελφος στα δημοτικά ΜΜΕ Β. Πλάκας » Ειναι η πρώτη χρόνια φέτος που μόλις 10 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα η πλατεία Αριστοτέλους δεν έχει στολιστεί και παρουσιάζει αυτήν την εικόνα. Φάουλ απο το Δήμο Θεσσαλονίκης»! Εύγε δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο επι εποχής Παπαγεωργόπουλου…
*Τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τις γιορτές των Χριστουγέννων, σε μη επιδοτούμενους ανέργους δημοσιογράφους, προβλέπει υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Η έκτακτη ενίσχυση ανέρχεται στο ποσό του 1.300.000 ευρώ και θα καταβληθεί στους ανέργους καθώς και σε όσους επιδοτήθηκαν ως άνεργοι, λόγω επίσχεσης, σε ασφαλισμένους του Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και του ΕΤΑΠ − MME, των οποίων η επιδότηση, λόγω τακτικής ανεργίας ή επίσχεσης, τερματίστηκε μέσα στο τελευταίο επτάμηνο πριν από την 1η Δεκεμβρίου του 2014. Προϋπόθεση είναι επίσης να μην έχουν εργαστεί σε εργοδότη με οποιαδήποτε σχέση εργασίας περισσότερο από δύο μήνες, από τη λήξη της επιδότησης τους μέχρι την 1η Δεκεμβρίου του 2014.
*Επιστημονική έρευνα υποστηρίζει οτι ο δημοσιογράφος ειναι ιδανικός σύντροφος για συγκεκριμένους λόγους.Ορισμένοι να θεωρήσουν την έρευνα… ανέκδοτο, όμως σας παραθέτω τους λόγους για τα δικά σας συμπεράσματα:
-Δεν φοβάται να πάρει ρίσκα
-Το IQ του είναι πάνω από το κανονικό
-Είναι εξαιρετικός ακροατής
-Είναι συναισθηματικά και σωματικά υγιής
-Είναι expert στο multitasking
-Είναι συνέχεια έξω
-Είναι δημιουργικός
-Τα χρήματα δεν είναι αυτοσκοπός
*»Σε αδυναμία να προτείνει και να εφαρμόσει ένα στοιχειωδώς αξιόπιστο σχήμα λειτουργίας που θα σέβεται θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων βρίσκεται η εργοδοσία της εφημερίδας Αγγελιοφόρος . Η παραίτηση του εκδότη Αλέξανδρου Μπακατσέλου από τη θέση του προέδρου στο ΔΣ της ΕΒΕ ΑΕ και η κενή πλέον θέση του γενικού διευθυντή στην ΕΒΕ ΑΕ εντείνουν την ανησυχία όλων για τις εξελίξεις στο εκδοτικό συγκρότημα, που εξακολουθεί να ζητά από τους εργαζόμενους να εργάζονται χωρίς να τους καταβάλλει δεδουλευμένα» αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ.» Για τους λόγους αυτούς δημοσιογράφοι, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό απεργούν από τις 08:00 της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου ως τις 08:00 της Πέμπτης 18 Δεκεμβρίου διεκδικώντας από την ΕΒΕ ΑΕ:
· Να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους τους μισθούς που τους χρωστάει.
· Να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.
Οι Ενώσεις καλούν τους εργαζόμενους του Αγγελιοφόρου σε εργασιακή συνέλευση αύριο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στις 11.30, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος