Smiley face

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων

Τα ψηφοδέλτια Επικρατείας για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ανακοινώθηκαν από τα κόμματα. 

Αύριο, Τετάρτη, θα ανακηρυχθούν από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας και θα κοινοποιηθούν άμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και στους αντιπεριφερειάρχες έδρας νομών. Οι τελευταίοι θα εκδόσουν προκήρυξη, με την οποία θα γνωστοποιούν στην Περιφέρεια του νομού τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Η δημοσίευση και η τοιχοκόλληση της προκήρυξης πρέπει να έχει γίνει το αργότερο έως τις 20 Ιανουαρίου.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ είναι ο Θόδωρος Φορτσάκης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης. Η δικηγόρος Νίκη Κεραμέως βρίσκεται στην τρίτη θέση και στην τέταρτη ο Βασίλης Οικόνομου.

Ο ακαδημαϊκός Κ. Τσουκαλάς τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τελευταία θέση τοποθετήθηκε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Χωρίς εκπλήξεις ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, το οποίο έχει επικεφαλής τον Γιώργο Φλωρίδη.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κομμουνιστικού Κόμματος,θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα.

Επικεφαλής στο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι ο Τέρενς Κουίκ, δεύτερος ο καθηγητής Ι. Βάμβουκας που προέρχεται από τη Νέα ΜΕΡΑ, ενώ στην τελευταία και τιμητική θέση τοποθετείται ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο Βασίλης Βασιλικός, είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τηςΔΗΜΑΡ-Πράσινοι.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού τέθηκε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, που είναι βραβευμένος ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο και ακολουθεί ο ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος, Θανάσης Σκόκος που είναι στέλεχος του Ποταμιού από την πρώτη στιγμή.

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ενώ στη δεύτερη θέση θα είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και νυν εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος. Στην τελευταία και τιμητική θέση θα είναι η Αγγέλα Κοκκόλα, πρώην γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) και ΜΑΡΣ (Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση) δόθηκε στη δημοσιότητα.  Στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού «Unfollow», Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, ενώ, όπως σημειώνεται, το ψηφοδέλτιο δεν έχει επικεφαλής. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος