Smiley face

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο δεύτερος νόμος του Μέρφι...


Ας κάνω κι εγώ μία πρόβλεψη, τόσοι κάνουν, για ύστερα από ένα χρόνο: Οι άνεργοι θα αυξηθούν κατά 300 χιλιάδες, εκατοντάδες μεγάλες επιχειρήσεις θα κλείσουν, το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί 6%, τα έσοδα θα εξανεμισθούν (γιατί από πού και ποιον να πάρεις;), το έλλειμμα θα διευρυνθεί μαζί και το χρέος!
Υπό αυτές τις συνθήκες θα αρκούσε μία σπίθα για να αρπάξει η μουσκεμένη «με οργή και βενζίνη» ψυχολογία των ανθρώπων. Ποια θα είναι η αφορμή; Δεν ξέρω και δεν θέλω να την πάω τόσο μακριά την... πρόβλεψη.(Άλλοι λένε μια ακόμη αυτοκτονία έξω από μια Δ.Ο.Υ. ή ένα σκάνδαλο που δεν θα «πινεζώνεται» με τίποτε στον κόσμο). Το καζάνι, βράσε-βράσε, θα εκραγεί και θα σκάσει στα μούτρα μας, κοινως θα μας πάρει όλους μαζί…
Εκτός κι αν η κυβέρνηση Σαμαρά αποφασίσει, πλην των γνωστών μέτρων να πάρει κι άλλα πχ για την άμεση μείωση της ανεργίας, την αύξηση του τουρισμού, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την «χειροπιαστή» επιβίωση των επιχειρήσεων.
Αν και για αυτό το τελευταίο ήδη πάρθηκαν τα …αρνητικά. Όταν φορολογείς τις επιχειρήσεις με 35% και μάλιστα από το πρώτο ευρώ, είναι σαν να λες, στον «επιχειρηματία» που κερδίζει 15000 ετησίως, ότι θα του πάρεις με την προκαταβολή φόρου τα… 9000, οπότε με το υπόλοιπο δεν πληρώνει ούτε το… ΤΕΒΕ γι αυτό πρέπει να κλείσει για να… τελειώνει, μεταφορικά και… κυριολεκτικά!
Αυτή είναι η… πρόβλεψη μου για ύστερα από ένα χρόνο.
Όπως είπε ο Μέρφι στον πρώτο του νόμο «αν είναι να πάει κάτι στραβά τότε σίγουρα θα πάει»!
Απαισιόδοξη;
Όχι γιατί είμαι οπαδός του δεύτερου νόμου του Μέρφι που υποστηρίζει ότι «αν ήταν να πάει κάτι στραβά και δεν πήγε, τότε θα… παρακαλούσαμε να είχε πάει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος