Smiley face

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τζάμπα και βερεσέ τόσα ταξίδια Μπουτάρη!!!


Την πλήρη αποτυχία της διοίκησης του Δήμου σε νευραλγικούς τομείς, όπως η καθαριότητα και ο τουρισμός, και την καταστροφική για την πόλη νοοτροπία Μπουτάρη κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» Κώστας Γκιουλέκας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο έγγραφο-βόμβα το οποίο υπογράφει ο προϊστάμενος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Ισραήλ Σπύρος Βαλλιάνος με ημερομηνία 15-5-2012 στο οποίο αναφέρεται η τραγική κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και διώχνει τους τουρίστες. Στο έγγραφο που απευθύνει στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του οποίου είναι ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο κ. Βαλλιάνος επισημαίνει τα εξής:
«… από το Ισραήλ υπάρχει ανάσχεση των κρατήσεων για τη Θεσσαλονίκη αφού εσείς δεν δείχνετε κανέναν ενδιαφέρον για την ποιότητα του προϊόντος που πουλάτε. Οι συνημμένες φωτογραφίες σ.σ. (φωτογραφίες από τη βρώμικη Θεσσαλονίκη που πνίγεται στα σκουπίδια) είναι λίγες από αυτές που μας στάλθηκαν από δυσαρεστημένους επισκέπτες σας (που δυστυχώς είναι πάρα πολλοί).
Κανένας μα κανένας δεν πετάει τα λεφτά του για να κάνει διακοπές, (ούτε και εμείς) σε περιοχές κατώτερες του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής που του αξίζει. Λυπάμαι που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε τα ίδια και τα ίδια παράπονα και κανένας δεν δραστηριοποιείται από τους αρμόδιους της πόλης σας, για λίγη ποιότητα του περιβάλλοντος χώρου (ακόμα και για τους Έλληνες πολίτες)».
Ο Κώστας Γκιουλέκας ανέφερε ότι φέτος υπήρξε 50% μείωση των αφίξεων Ισραηλινών τουριστών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των διανυκτερεύσεων.
Σε αυτό το σημείο, ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» αναφέρθηκε στην απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη, ως πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, να πριμοδοτήσει αποκλειστικά την αεροπορική εταιρία Ryanair με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ με τριετές συμβόλαιο, παρά τις έντονες αντιρρήσεις και διαφωνίες των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.
Ως συνέπεια της απόφασης του αυτής φτάσαμε σήμερα στο σημείο η British και η Alitalia, δυσαρεστημένες, να διακόψουν τις πτήσεις τους από και προς την Θεσσαλονίκη αλλά ακόμη και η Ryanair απειλεί να τις διακόψει αφού, ο Οργανισμός αυτή τη στιγμή της χρωστά 200.000 ευρώ και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα όσα υποσχέθηκε δεδομένου ότι στο ταμείο του έχει μόνο 1.200 ευρώ.
Σημειώνεται ότι όταν ανέλαβε τα ηνία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2011 ως Πρόεδρος ο Γιάννης Μπουτάρης, βρήκε στο ταμείο 400.000 ευρώ. «Επιτέλους κύριε Μπουτάρη αναγνωρίστε τις ευθύνες σας, ζητήστε συγγνώμη και σταματήστε να ρίχνετε τα λάθη σας στους άλλους», κατέληξε ο Κώστας Γκιουλέκας.
Σχετικά με το έγγραφο των εργαζομένων στο μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το οποίο κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη καθημερινά 19 οχήματα και 6 σάρωθρα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης παρατήρησε:
«Χάρις στο φιλότιμο των εργαζομένων αυτή τη στιγμή λειτουργεί υποτυπωδώς ο τομέας της Καθαριότητας. Η παράταξή μας πάντοτε τιμά τους εργαζόμενους στο Δήμο Θεσσαλονίκης ενώ η διοίκησή σας τους χαρακτήρισε πολλές φορές “τεμπέληδες” και “ανίκανους”.
Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι αυτό το έγγραφο έρχεται από το μηχανουργείο κι όχι από το αρμόδιο γραφείο κίνησης και δεν απαντά στο ερώτημα πόσα απορριμματοφόρα κυκλοφορούν καθημερινά στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι έχει στη διάθεσή του μόνον τρία ή άλλοτε τέσσερα απορριμματοφόρα.
Προφανώς στο έγγραφο του Μηχανουργείου αναφέρονται συνολικά τα οχήματα που κυκλοφορούν καθημερινά. Δεν μας ενδιαφέρουν τα οχήματα για την ανακύκλωση ή οποιαδήποτε άλλα οχήματα της υπηρεσίας. Εμείς ενδιαφερόμαστε για το πόσα απορριμματοφόρα κυκλοφορούν καθημερινά για την αποκομιδή των απορριμμάτων και είμαστε μαζί σας για το καλό της πόλης.
Δείξαμε την καλή μας θέληση υπερψηφίζοντας έκτακτα κονδύλια για την αγορά ανταλλακτικών. Εσείς οι ίδιοι αντιπολιτεύεστε τον εαυτό σας, με αποτέλεσμα το Ελεγκτικό Συνέδριο να απορρίψει τις δαπάνες για τις επισκευές που αναθέσατε σε ιδιώτη αφού δεν ακολουθήσατε τις νόμιμες διαδικασίες. Είστε ανίκανοι να καθαρίσετε την πόλη και πρέπει να το παραδεχτείτε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος