Smiley face

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ντάπα, ντούπα, ντάπα, ντούπα...

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Είναι ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο, που – εσείς προσωπικά- έχετε αναλάβει τον συντονισμό σχεδίων και δράσεων, όσον αφορά την εξόρυξη γαιανθράκων και φυσικού αερίου στη χώρα μας.
Οι μελέτες έγκυρων επιστημόνων και τεχνικών, για το κοίτασμα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης που σας παραδόθηκαν από τον Ιούνιο, είναι ευοίωνες και μια ευκαιρία από κάπου, σοβαρά αυτή τη φορά, να «πιαστούμε» εμείς οι πολύπαθοι Έλληνες που το τελευταίο διάστημα, το μόνο που παρακολουθούμε είναι … «ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών»=
Όπως με ενημέρωσαν κι εμένα γεωλόγοι και γεωφυσικοί του ΑΠΘ, οι ποσότητες εξόρυξης νότια της Κρήτης είναι εφικτό να φτάσουν το ύψος του τονάζ, που καταδεικνύουν οι σχετικές μελέτες που βρίσκονται υπ όψιν σας και στο γραφείο σας.
Εφόσον ο φυσικός μας πλούτος, βρίσκεται σε τόση αφθονία ώστε σε βάθος χρόνου 20-25 ετών να μπορεί με σημερινά δεδομένα να αποδώσει τα αστρονομικά ποσά των 599 δις ευρώ, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει εθνική προσπάθεια για να επιτευχθεί σύντομα γεώτρηση ΚΑΙ για έναν πρόσθετο λόγο.
Θα μπορούσαμε μόλις παρουσιάσουμε αποτελέσματα, με την πρώτη γεώτρηση, να... τιτλοποιήσουμε τις ποσότητες του μελλοντικού προϊόντος και να το διαθέσουμε στις παγκόσμιες αγορές!
Ακόμη και να διαθέσουμε, τους τίτλους, ως εξοφλήσεις ή και εγγυήσεις για να ελαφρύνουμε ή και να απαλείψουμε το χρέος της πατρίδας μας!
Η ιδέα της τιτλοποίησης ενός χειροπιαστού υλικού και προϊόντος στις αγορές, θα πρόσφερε ανακούφιση και θα… φυσούσε έναν αέρα αισιόδοξης ψυχολογίας στην οικονομία και ίσως θα έκανε τη μεγάλη ανατροπή, που τόσο χρειαζόμαστε.
Θα αποδείκνυε ότι εμείς οι Έλληνες όταν βρούμε όραμα που μας κάνει να αγωνιζόμαστε, τοτε όλα μπορούμε να τα αλλάξουμε και μάλιστα προς το καλύτερο..
Aναδημοσίευση απο το http://www.mediasoup.gr/node/60353

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος