Smiley face

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Καλύτερα να μασάνε, παρά να μιλάνε...


«Ξαναχτύπησε»  ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών κ. Θεοχάρης, ενώ του έχει γίνει αυστηρή σύσταση από το πρωθυπουργικό περιβάλλον να μη λέει πολλά γιατί εκθέτει κυρίως την... κυβέρνηση! Είπε, λοιπόν,  πώς οι επιχειρήσεις που δεν βρίσκονται σε καλή οικονομική κατάσταση καλό θα ήταν να ...κλείσουν! Εκφράζω για άλλη μία φορά την απορία μου (έχω ήδη αναρωτηθεί σε προηγούμενο άρθρο μου) Μα πού τους βρίσκουν;

Μετά τις απειλές σε 2.500.000 πολίτες - φορολογούμενους ότι θα τους κάνει κατάσχεση για ...5 ευρώ οφειλή, τώρα  ο κ Θεοχάρης προτρέπει τις επιχειρήσεις που με νύχια και με δόντια τις κρατούν ανοικτές  - μπας και οι κυβερνώντες βρουν λύσεις - να βάλουν λουκέτο και να μετατρέψουν εργαζόμενους σε ανέργους;(Πόσες είναι αυτές; Καμιά σαρανταριά χιλιάδες!  Πόσοι εργαζόμενοι; Καμιά εκατοσταριά χιλιάδες άνθρωποι.)

Ας εξηγήσει , κάποιος, στον κ. Θεοχάρη (γιατί είναι... "υπότροπος" και συχνά καταφέρεται εναντίον της αγοράς), ότι αυτό που λέει θα ήταν ...ταμάμ και άριστο για τις κρατικές επιχειρήσεις, τις ΔΕΚΟ και τους δημόσιους οργανισμούς οι οποίοι όχι μόνο δεν βγάζουν τα έξοδα τους, αλλα αντιθέτως επιβαρύνουν τους φορολογούμενους. Σ΄αυτούς που για ακόμη μια φορά επιτίθεται ο κ. Γενικός.

Πολλές δε, από αυτές τις επιχειρήσεις που έχουν προβλήματα και θέλει να τις κλείσει, θα ήταν βιώσιμες, αν δεν τις είχαν τσακίσει  στην υψηλή φορολογία, ακριβώς για να σωθούν οι προβληματικές και ελλειμματικές ΔΕΚΟ! Πχ. στον ΟΣΕ (όπως έγραψαν ΤΑ ΝΕΑ) ...1987 υπάλληλοι λαμβάνουν 420 ευρώ επίδομα πλυσίματος χεριών! Όσα ακριβώς μηνιαίως πληρώνει ο βιοπαλαιστής επιχειρηματίας ( που θέλει ο κ.Θεοχάρης να σβήσει από την αγορά) για την εισφορά αυτοασφάλισης του!


Απορώ για τους αρμοδίους της κυβέρνησης που δεν αντιλαμβάνονται την πολιτική ζημιά που (τους) προκαλούν τέτοιες δηλώσεις. "Αν δεν μπορούν να  υποδείξουν τη σιωπή στα στελέχη τους, σε τέτοια ευαίσθητα θέματα όπου αντιθέτως "ρίχνουν αλάτι σε πληγές" απελπισμένων ανθρώπων, ε τότε ας τους πάρουν μία τσίχλα...." 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος