Smiley face

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

H αναγνωρισιμότητα του υποψηφίου...

Toυ Έρμιππου

Η ανάδειξη ενός πολιτικού είναι αναγκαστικά συνδεδεμένη με την αναγνωρισιμότητα και την αναγνωρισιμότητα αυτήν την ορίζουν αυτά τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, με τους δικούς τους κανόνες και ασφαλώς σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα αυτών που τα χρηματοδοτούν.

Τα χρηματοδοτούν, εμμέσως ή αμέσως, για να συνεχίσουν να υπάρχουν με τον τρόπο που υπάρχουν. Διαφορετικά θα καταρρεύσουν, δεδομένου ότι δεν είναι ανταγωνιστικά. Ο μόνος ανταγωνισμός που ασκούν είναι αυτός που αφορά στην αναζήτηση της εύνοιας των χρηματοδοτών τους, που δεν είναι οι καταναλωτές ειδήσεων απευθείας, αλλά, αντίθετα, το ίδιο το κράτος που εισπράττει και διαχειρίζεται κατά το δοκούν, για δικούς του σκοπούς, τους φόρους των πρώτων.

Ενδογενώς τα ΜΜΕ δεν πρόκειται να αλλάξουν επειδή δεν χρειάζεται να το κάνουν για να επιβιώσουν. Στηρίζονται στην πλάτη του πρώτου παρασίτου, που είναι τα κόμματα, και συνεχίζουν να ζουν πουλώντας υπηρεσίες σε αυτά και όχι στο καταναλωτικό κοινό, το οποίο τα πληρώνει μόνον εμμέσως, μέσω των φόρων του, χωρίς να τα έχει απευθείας επιλέξει. Αυτά τα ΜΜΕ λοιπόν ορίζουν το ποιον πρέπει και ποιον δεν πρέπει να γνωρίζουμε, χωρίς εμείς να μπορούμε να εκφράσουμε κάποια κριτική επιλογή στην διαδικασία της επιλογής των προβαλλόμενων. Και, αναγκαστικά, οι τελευταίοι είναι αυτοί που ψηφίζονται ως οι μόνοι.

Υπάρχει ένας μόνον τρόπος να γίνουν τα ΜΜΕ ανταγωνιστικά και άρα υγιή. Να σταματήσουμε να τα παρακολουθούμε. Η ενημέρωση θα βρει τον δρόμο της και έξω από αυτά και χωρίς αυτά. Και αυτή η ενημέρωση θα αποτελέσει τον πυρήνα των νέων ΜΜΕ.

Όσοι νομίζουν ότι παρακολουθούν τον Πρετεντέρη κάθε Δευτέρα κριτικά, για να σπάσουν πλάκα και μόνο και να δούν τι τρέχει, χωρίς να επηρεάζονται, όπως θέλουν να λένε, πλανώνται πλάνην οικτράν. Το μήνυμα του κάθε Πρετεντέρη δεν είναι ο λόγος του ιδίου και των καλεσμένων του αλλά ο ίδιος και οι καλεσμένοι του καθεαυτοί. Το μήνυμα είναι η αναγνωρισιμότητα των επιλεγμένων ανθρώπων και η ταύτιση τους με την πολιτική.

Η χώρα θα αλλάξει όταν αυτό το μήνυμα σταματήσει να βρίσκει απήχηση. Όταν κλείσουν οι τηλεοράσεις και μείνουν χωρίς χτυπήματα οι ιστοσελίδες των εφημερίδων."

https://www.facebook.com/ermippos.ermippiou/posts/673596692678943?notif_t=close_friend_activity

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Μελίνα Καραπαναγιωτίδου - Δημοσιογράφος